Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR pregătește o lege care să abroge recursul compensatoriu, anunță deputatul Cristina Iurișniți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce un recidivist, condamnat pentru omor, eliberat în baza recursului compensatoriu a ucis cu lovituri de cuțit  în weekend un tânăr de 25 de ani, opoziția dar și mai multe  ong-uri au cerut măsuri urgente împotriva legii care eliberează înainte de termen inclusiv deținuți violenți.

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți  a anunțat astăzi pe facebook că partidul său pregătește, de urgență   depunerea unei legi pentru ”abrogarea monstruosului recurs compensatoriu”: Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență!”.

Cristina Iurișniți amintește ce s-a întâmplat cu legea recursului compensatoriu, atunci când a ajuns ca propunere de la Guvern în comisia juridică, potrivit relatărilor colegului ei, deputatul  Stelian Ion: ” propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaților. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar “constituțională” .

Cristina Iurișniți  spune și că propunerea trebuie votată de toți parlamentarii indiferent de convingerile politice: ”  nu putem sta cu mâinile în sân și să nu reacționăm la astfel de inițiative legislative! Orice parlamentar care reprezintă cu adevărat cetățenii va promova si va vota legi pentru siguranța si creșterea calității vieții acestora.
Ne dorim siguranță pentru cetățeni, pentru familiile si copiii noștri.” a mai spus Cristina Iurișniți.

PNL vrea sa modifice direct legea

Partidul național Liberal a anunțat încă de luni dimineața prin vocea deputatului Florin Roman că va opera modificarea directă a legii, printr-un proiect legislativ pe condamnații infracțiunilor cu violență de sub umbrela recursului compensatoriu, în timp ce un alt parlamentar PNL a anunțat depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului justiției, Tudorel Toader.

Pe de altă parte judecătorul clujean Cristi Danileț a postat solicitarea Asociației Voci pentru Democrație și Justiție, al cărui membru este atrage atenția asupra creșterii numărului de infracțiuni cu violență în România și cere abrogarea legii: ”Astfel, doar în ultima lună opinia publică a fost oripilată de înregistrări video privind o tânără din Alba Iulia care a fost atacată într-o scară de bloc, o adolescentă de 15 ani din Constanța care a fost tâlhărită pe stradă, o barmaniță din Timișoara care a fost jefuită după ce a fost bătută cu cruzime de un bărbat, un interlop din Iași care violat o tânără de 17 ani racolată într-un club, un tânăr care a fost omorât sâmbătă seara la Mediaș de un bărbat condamnat anterior pentru omor…
Astăzi, siguranța cetățenilor este în pericol, astfel că VeDemJust solicită reacția adecvată a oamenilor legii: Parlamentul trebuie să adopte legi care să protejeze oamenii nevinovați. Poliția trebuie să reacționeze imediat pentru prinderea răufăcătorilor; Parchetul trebuie să administreze rapid probele. Justiția trebuie să sancționeze foarte aspru infractorii care pun în pericol siguranța și viața cetățenilor” scrie preluând comunicatul judecătorul Cristi Danileț.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. In sfarsit, vad si aud si eu de o ideie foarte buna emanata de aceasta ” gramada de urla-n drum ” , ca pana acuma numai idei tampite au avut . Da, cu adevarat este necesara reconsiderarea tuturor actelor de clementza fata de criminali si fata de toti cei care comit fapte intentionate cu violenta , sub toate formele . Este o vorba si anume ca nu poti scapa de “paduchi “, omorand rand pe rand cate unul… ci ” dand cu flit “” peste toti odata !

Lasă un comentariu