Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

METEO: Suntem tot sub cod galben de ninsori în BN. Se anunță intensificări ale vântului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anunță că județul se află de ieri tot sub atenționare meteo cod galben de ninsori cu intensificări ale vântului în zona de munte și chiar viscol.

Atenționarea meteo este valabilă până mâine, 16 ianuarie, ora 20,00.

Același comitet județean a informat că la orele amiezii pe drumurile naționale din județ se circulă în condiții de iarnă și nu sunt semnalate blocaje în trafic.  Sursele oficiale dau asigurări și că ar exista și stocuri suficiente de material antiderapant la  Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud: ” sectia dispune de material antiderapant, adică  peste 200 de tone, iar în cursul zilei vor ajunge încă 125 tone, la Piatra Fîntânele , 25 tone, la Dealul Ștefăniței, de la Salina Dej….stocul se va suplimenta cu cât material antiderapant este nevoie pentru ca pe drumurile din județ să se poată circula în condiții cât mai bune, având în vedere starea vremii” dă asigurări Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care anunță și că se monitorizează în permanență starea drumurilor.

Poleiul-marea problemă a carosabilului

Un strat de polei pe carosabil a dat însă mari bătăi de cap șoferilor în special pe străduțele lăturalnice  din Bistrița, dar și la periferia orașului. Pe Dealul Jelnei marți dimineața traficul a fost un coșmar din cauza gheții așternute pe carosabilul în pantă. Fotografii postate pe rețelele de socializare de șoferi revoltați  demonstrează căt de mare a fost problema acolo marți dimineața. În pofida asigurărilor oficiale că e sare destulă, în zonă, una care se confruntă frecvent cu poleiul nu s-a împrăștiat nimic.

Foto facebook: Pascu Alexandru

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu