Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nu e de glumit cu ordinul de protecție: un bărbat din Budacu de Jos riscă închisoarea pentru ca l-a încălcat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii avertizează că încălcarea ordinelor de protecție, chiar dacă aceasta înseamnă doar intrarea în spațiul interzis de instanță din apropierea victimei, are consecințe juridice extrem de serioase.

Un bărbat din Budacu de Jos, de 46 de ani  începe să simtă pe pielea lui ce înseamnă încălcarea unui ordin de protecție emis de judecători. Asta după ce în 15 ianuarie a fost reclamat că s-a apropiat la mai puțin de 50 de metri, cât prevedea distanța de protecție a ordinului, de fosta sa concubină, o bistrițeancă, din domiciliul căreia a fost evacuat.

Pentru că reclamația s-a adeverit, polițiștii i-au întocmit un alt dosar penal pentru infracțiunea de nerespectare a hotărârii judecătorești. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Crina Sârb, ordinul de protecție a fost emis de Judecătoria Bistrița  în 13 decembrie 2018. Conform informațiilor postate pe site-ul Judecătoriei Bistrița bărbatul,  care n-a rezistat nici măcar o lună departe de cea pe care o agresase ar fi fost obligat să stea departe de fosta sa iubită timp de 6 luni.

Ce pățesc cei care încalcă ordinele de protecție

De la un spor de pedeapsă în cazul agresiunii pentru care sunt cercetați, până la închisoarea de la o lună la un an, sunt riscurile asumate de cei care ajung la agresiune casnică, mai ales dacă încalcă ordinul de protecție.

În plus noile legi preved că și în cazul în care victima își retragere plângerea, dosarul penal își urmează oricum cursul. Și în plus, judecătorii îl pot trimite direct la psihiatrie pentru tratament de specialitate pe  cel care comite violențe domestice în mod repetat sau încalcă ordinul de protecție, precizează noua lege în vigoare, 174/2018 .

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu