Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean anunță că va modifica legea cadastrului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP BN, Ionuţ Simionca, vrea să modifice legea cadastrului și publicității imobiliare și va depune proiectul de modificare în prima zi a sesiunii parlamentare, în 1 februarie.

Simionca a explicat într-o conferință de presă că e nevoie printre altele de ajustarea tarifelor pentru co-finanțarea lucrărilor cadastrale de înregistrare inițiate de primării. El a realizat, după consultări cu primarii din județ că în zonele de munte, greu accesibile tariful finanțat de Agenția Națională de Cadastru este același cu zona de câmpie, deși pentru alte operațiuni tarifele aceluiasi ANPC difera în funcție de formele de relief și de accesibilitate pentru ingineri de cadastru:

în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară, Agenţia Naţională finanţează lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale într-un cuantum de maximum 60 lei/carte funciară, cu excepţia terenurilor situate în zone cu forme de relief ce au categorii ridicate de dificultate prevăzute de Instrucţiunile de aplicare a Normelor de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, caz în care cuantumul se majorează proporţional cu coeficienţii aferenţi categoriilor de dificultate. Pe de altă parte, Agenţia Naţională cofinanţează aceste lucrări numai în cuantum fix de 60 lei/carte funciară”, a explict deputatul Simionca.

Deputatul vrea să impună prin lege  același  tratament juridic pentru finanțare și cofinanțare, în așa fel încât lucrările de înregistrare sistematică inițiate de UAT-uri să aibă același regim de tarifare. Astfel propunerea va stabili ca atat pentru finanțare cât și cofinanțare să fie plătite cu 60 de lei plus TVA\carte funciară în timp ce la relieful cu dificultate ridicata prevazute de normele ANCPI cuantumul să se majoreze  cu ”coeficientul de 1,4 și, ulterior, proporţional cu coeficienţii aferenţi categoriilor de dificultate”.

           

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. A facut propuneri mai bine zis, ca nu dumnealui “pune coada la prune “… si nici nu le ” festeste in verde, gri sau maro…” ! Foarte bine ca este activ si nu doarme in “loja “!

  2. Balan Marius -ecologist PV în

    Domnule Deputat ! Sa faceti in asa fel incat administratia care nu a intocmit registrul verde a domeniului public sa fie trasa in PENAL. Avem legea CADASTRULUI si a Teritoriului dar sunt uitate in sertare si nimeni nu le aplica. Formulati sanctiuni ca lumea cu aplicare imediata.

Lasă un comentariu