Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai puțin de 40% din PFA-uri și Intreprinderi individuale din BN au reușit să intre în legalitate. Nu e totul pierdut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Termenul limită pentru reducerea codurilor CAEN a intreprinderilor individuale și PFA-urilor, 17 ianuarie, a găsit mai bine de 60 % dintre cele înregistrate în Bistrița-Năsăud cu situația nereglementată.

Zile la rând micii intreprinzători au luat cu asalt la mijloc de ianuarie Oficiul Registrului Comerțului Bistrița-Năsăud pentru a-și reduce la 10, respectiv 5 numărul codurilor CAEN pe care pot lucra. O lege intrată în vigoare în ianuarie 2017, 183/2016 le acorda 2 ani să-și reducă numărul codurilor CAEN, cele cu obiectul de activitate pe care pot lucra. În caz contrar vor fi radiați din oficiu.

N-a fost suficient însă, pentru că după ce au tras linie cei de la ORC BN au constat că abia 900 din cei 2500 aflați în această situație au reușit să facă modificările. Asta înseamnă cam 36 % dintre cei înregistrați în Bistrița-Năsăud cu  mai multe coduri decât permite acum legea.

Oficialii ORC spun însă că nu e totul pierdut și că ar mai avea două luni timp l dispoziție pentru că aceeași lege precizează că Registrul Comerțului e obligat să le radieze pe cele care nu s-au conformat, din 19 martie 2019. Cei de la Registrul Comerțului îi așteaptă în continuare pe proprietarii de PFA și intreprinderi individuale să-și reglementeze situația juridica a intreprinderilor și spun că cei cu subvenții APIA primite pe aceste forme de inregistrare nu vor avea de suferit până atunci.

Imagine: arhivă Adevarul de Bistrita

Share.

About Author

Lasă un comentariu