Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O grupare de traficanți de droguri din Bistrița prinsă la graniță cu transportul nou de cocaină și canabis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei traficanți de droguri din Bistrița-Năsăud au fost   prinși în flagrant în Vama Borș pe când treceau  peste graniță cu droguri estimate  la 200 de mii de euro. Ei făceau parte dintr-o grupare de trafic de droguri de mare risc pe care au polițiștii de la crimă organizată au depistat-o la sfârșitul anului trecut, de când o și filează:

Cei trei bărbați cu vârste între 23 și 52 de ani făceau parte dintr-o rețea de traficanți filată de polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT încă de anul trecut, de când le-a căzut în plasă o grupare de traficanți. Așa că acțiunea de ieri, 17 ianuarie din Vama Borș a fost una minuțios organizată: ” La sfârșitul anului trecut, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, s-au sesizat din oficiu, cu privire la constituirea unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri de risc.” transmite biroul de presă al IJP.

Indivizii au fost reținuți imediat după ce au trecut frontiera din Ungaria în România iar ”în urma controlului amănunțit al celor două mașini, polițiștii au descoperit 17,6 kg. de canabis și 354,3 grame de cocaină. Ulterior, în cauză au fost desfășurate 10 percheziții domiciliare la locuințele mai multor  persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri” precizează comunicatul de presă. Iar la perchezițiile domiciliare au fost depistate droguri,  : canabis și hașiș dar și instrumente de manipulare a acestora, ceva bani, iar trei mașini folosite in transportul drogurilor au fost sechestrate de polițiști: ”La percheziții, au fost descoperite și ridicate 60 de grame de canabis, 15 grame de hașiș, semințe de canabis, cantare de mare precizie, bonguri, grindere, obiecte purtătoare de urme vegetale și carduri cu urme de substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, medii de stocare, înscrisuri, 2.200 de lei și 40 de euro, un box metalic și un baston telescopic.Au fost indisponibilizate și 3 autoturisme ce ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor”.

Cei trei prinși cu drogurile în graniți și cinci  acoliți ai lor au fost duși la audieri la DIICOT Bistrița-Năsăud. Pentru patru dintre ei procurorul DIICOT a dispus reținere cu propunere de arestare preventivă. Cei patru vor ajunge astăzi în fața unui judecător de la Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru  mandatul de arest.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc. În acțiune au fost angrenați și poliţişti specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj-Napoca și Maramureș, ai Inspectorului de Poliției Județean Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud” comunică IJP Bistrița-Năsăud.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. As dori sa se modifice legea penala si pentru traficantii de droguri si substante interzise, sa fie pedeaopsa capitala, asa cum este la musulmani ( la arabi in general ) . Va garantez eu ca se vor termina aceste magarii … Ce le tot suflati atata-n ruc acestor gaozeri ?

Lasă un comentariu