Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bursa socială se va putea cumula cu orice altă bursă, anunță deputatul Cristina Iurișniți. Vezi în ce condiții

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect legislativ adoptat de senatori la finalul anului aduce o serie de modificări legii educației. Printre acestea, posibilitatea cumulării bursei sociale cu oricare bursă obținută de elevi, o prevedere intens solicitată de elevi.

Deputatul USR Cristina Iurișniți, membră a comisiei pentru educație a Camerei Deputaților a anunțat că proiectul e la promulgare la peședintele României:  ”După votul din Camera Deputaților și apoi Senat, în decembrie 2018, Cameră Decizională, LEN 1/ 2011 va prevedea că bursa socială se poate cumula cu oricare alta bursa (de merit/de performanta/ de studiu).” Parlamentarul bistrițean spune că meritul pentru obținerea acestei modificari favorabile le aparține elevilor: ”Este efortul Consiliului National al Elevilor care a inceput acest demers de promovare a schimbării cadrului legislativ încă din 2016. Felicitări dragi elevi pentru reușita voastră de a convinge politicienii vremelnici că e nevoie de echitate in Educație”.

Cristina Iurișniți spune însă că dincolo de mici victorii sistemul de învățământ rămâne subfinanțat cronic: ” USR spune de multă vreme că nu mai putem continua cu o subfinanțare cronică a sistemului educațional! Minim 6% din PIB pentru Educație este salvarea în ceasul al 12 -lea. De altfel si în programul de guvernare aflat in lucru USR susține accesul la educație al tuturor copiilor și tinerilor din România dar și promovarea meritocrației! De asemenea MEN are termen până la sfârșitul anului in curs să finalizeze Strategia pentru educația pentru sănătate si nutriție, aceasta urmând a fi transpusă conform articolului 65 modificat, începând cu anul școlar 2020- 2021! 
Educația nu are culoare politică! ” a mai adăugat Cristina Iurișniți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu