Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O nouă ediție a concursului internațional de sanii cu câini din Munții Bârgăului aproape de start

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Drumul Romanilor” competiția internațională de sănii trase de câini organizată în Muntii Bârgăului e la ultimele pregătiri înainte de debutul celei de-a treia ediții, la sfârșitul acestei săptămâni, în 26 și 27 ianuarie.

Competiția, în care bistrițeanul Bogdan Berende va alerga pentru prima dată în calitate de dublu campion european și campion mondial, titluri câștigate la finalul anului trecut, are o miză extrem de importantă: șansa de o găzdui campionate europene sau chiar mondiale pe viitor, dacă observatorii care vor participa vor evalua favorabil organizarea. O spune reprezentul organizatorilor, Damaschin Berende, presedintele Clubului Sportiv Sleddog, el însuși vicecampion european  : Concursul va fi supervizat de observatori internaționali. Vor evalua daca facem față organizatoric, dar si daca traseele puse la dispozitie alergatorilor sunt de calitate. În urma evaluarii am putea gazdui in viitor si campionate europene si mondiale” a explicat Berende pentru aimx.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori competiția se desfășoară în două manșe, are 5 țări participante și nouă categorii de concurs. Deocamdată sunt înscriși 35 de sportivi care vor trebui să parcurgă cu câinii lor 32 de kilometri din concurs.

În premieră ediția a 3-a va avea și o categorie open, în care vor concura atelaje trase de 10 câini. Și tot în premieră vor participa reprezentanți ai Poloniei, între care un multiplu campion european la categoria 4 câini husky.

Câinii sunt extrem de rapizi, iar noi trebuie să ne antrenăm continuu, să găsim cele mai bune sănii de concurs și să ne concentrăm pe calitatea traseelor de concurs pentru a ține pasul cu ei. Câinilor nu le pasă, ei vor să alerge și fac asta foarte bine, ei dau totul și asta trebuie să facem și noi. Ne-ar plăcea să ne bucurăm mai mult de toate acestea, dar nu e timp, câinii fac ritmul și e unul foarte alert. Intră în ritm, în RITMUL AVENTURII!” a transmis Damaschin Berende într-un comunicat de presă. 

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Sleddog Bistrița în colaborare cu Tășuleasa Social.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu