Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alarmă falsă de gripă ieri la Terapie Intensivă. Spitalul Județean a restrictionat totuși programul vizitatorilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O suspiciune de infecție cu virusul gripal la o pacientă de 42 de ani, internată cu insuficiență respiratorie în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud ,a fost infirmată luni, ca urmare a analizelor de laborator.

Pacienta avea doar o formă mai gravă de viroză respiratorie, au confirmat surse din Spitalul Județean de Urgență. Instituția spitalicească a anunțat astăzi însă restricționarea programului de vizite, o decizie luată după consultarea cu Direcția de Sănătate Publică BN,  pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri de gripă la nivel național și protejării celor internați. În județ nu sunt confirmate  cazuri de gripă, virusul a ocolit deocamdată județul,însă există un numărul relativ mare de afecțiuni respiratorii, inclusiv pneumonii și bronhopneumonii, iar medicii epidemiologi spun că sezonul îmbolnăvirilor respiratorii dar și al gripei se va prelungi până în aprilie.

La nivel național până acum au fost semnalate 27 de decese din cauza gripei, mult mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar dintre cei decedați au existat cazuri fără afecțiuni asociate sau alte boli cronice, ceea ce îngrijorează specialiștii

Cum arata noul program de vizită din Spitalul Județean BN

Restricțiile anunțate de Spitalul Județean de Urgență au intrat în vigoare de astăzi și presupun orar de vizite și număr de vizitatori limitat. Astfel vizitatorii mai au cces în secțiile spitalului zilnic între orele 15,00 și 17.00, iar sâmbătă și duminica între 14,00 și 16,00. Numărul vizitatorilor este limitat la unul pentru un pacient și nu mai mult de o jumătate de oră ca timp de staționare. Copiii su 14 ani și cei cu infecții respiratorii nu au acces în secții, iar vizitatorii sunt obligați să poarte echipament special de protecție.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu