Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liber la vânătoare intensivă în zona focarului de pestă porcină. Ce măsuri au stabilit marți autoritățile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nouă fonduri de vânătoare: șase din Bistrița-Năsăud și trei din Maramureș colaborează cu autoritățile pentru combaterea pestei porcine africane, maladie confirmată săptămâna trecută la doi mistreți în zona Tărlișua.

Gestionarii acestora au participat marți la o întâlnire cu cei din comandamentul Centrului de Combatere a bolilor Bistrița-Năsăud pentru  luarea la cunoștință a planului special de măsuri de acțiuni din zona de carantină : 8 km plus o zonă tampon de 5 km. Autoritățile județene cer  o acțiune coordonată în trei județe, inclusiv în Cluj pentru creșterea eficienței măsurilor, care include vânători coordonate și simultane în perioada 24-26 ianuarie.

Comandamentul Centrului de Combatere a bolilor BN a mai anunțat instituirea serviciului de permanență la nivelul DSVSA ”pentru eventualitatea în care se notifică apariţia de noi cazuri ”.

Măsuri pentru populația din zona de carantină

Locuitorii comunelor din zona de epidemie pot sacrifica porci, însă numai pentru consumul în gospodăria proprie. Mișcarea porcilor este strict interzisă
iar locuitorilor li s-a recomandat ” evitarea cumpărării porcilor din surse neautorizate”

”În ceea ce îi priveşte pe vânători/gestionarii fondurilor de vânătoare, este obligatorie, în această perioadă, respectarea măsurilor de biosecuritate la vânătoare, respectiv dezinfectarea riguroasă a echipamentului, a mijlocului de transport, a uneltelor folosite.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact la nivel social din punct de vedere economic…Vestea bună este că până astăzi nu s-au înregistrat noi cazuri confirmate sau de suspiciune de îmbolnăvire cu PPA în județul nostru” transmite comunicatul comandamentului județean

Share.

About Author

Lasă un comentariu