Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E oficial: școlile sunt închise și vineri, 25 ianuarie. Limitarea răspândirii gripei e explicația autorităților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un ordin de ministru dat de Ecaterina Andronescu miercuri, mult după terminarea programului în școli le dă o veste bună elevilor: vor sta și vineri, 25 ianuarie acasă, după ce joi, 24 e zi liberă prin lege.

Ordinul, care potrivit senatorului ex-ministru Liviu Pop, ar fi fost semnat de Ecaterina Andronescu la ora 17,50 , a apărut prima dată pe canale neoficiale, la câteva minute după semnare. Senatorul Liviu Pop l-a postat pe pagina sa de facebook. Imediat a început să se răspândească fotografia cu scanarea ordinului   pe rețelele de socializare.

Sefa ISJ BN confirmă

Reporterul Bistrița Express a intrebat-o pe Camelia Tabără, inspectorul școlar general dacă a primit ordinul: ” vom afișa imediat pe site-ul Inspectoratului Școlar și pe pagina de facebook. Inteleg ca e o decizie luată astăzi destul de târziu, după program și că ar fi legată probabil și de contextul special, epidemic, cu gripa” spune șefa ISJ. Camelia Tabără a spus și că primul care i-a dat vestea a fost liderul sindicatelor din Invatamant, Emil Mocian . Asa arată ordinul de ministru asteptat de elevi:

Update: Ministrul sănătății, Sorina Pintea a confirmat pentru Digi 24 că a cerut ministrului educației să închidă vineri școlile, cu intenția de a limita răspândirea virusului gripal, care este favorizată de interacțiunile din comunitățile mari, cum sunt cele școlare.

Sursa foto: pagina de facebook Liviu Pop

Share.

About Author

Un comentariu

 1. MA IO EFECTIV NU PRICEP DE CE EXISTA ATATA CA.BO.TI.NISM SI NU SE PRICEPE FAPTUL CA ESTE IMPERIOS NECESARA REORGANIZAREA ANULUI SCOLAR ASTFEL :

  1/. Fiecare an scolar sa inceapa la 01 martie si sa se incheie la 1 decembrie a fiecarui an calendaristic ;

  2/. Vacantele scolare sa fie proportional repartizate , astfel incat sa existe la anumit interval de timp, in care copiii sa-si refaca capacitatea de a invatza , IN INTERIORUL ACESTUI INTERVAL ARATAT MAI SUS .

  ARGUMENTE ;
  1/. Copiii , mai ales de la sate si din zonele izolate , nu ar mai fi obligati sa merga prin ploaie, frig, zapada, viscol ori nametzi si prin locuri dosite periculoase de aCasa pana la scoala si inapoi , astfel fiind prevenite atacurile de animale salbatice sau impolnavirile specifice perioadei de iarna ;

  2/. CHELTUIELILE ENORME PE CARE LE FACE FIECARE CONSILIU LOCAL , cu unitatile scolare pentru asigurarea iluminatului si energiei termice , care sunt COLOSALE … n-ar mai exista si banii ar putea fi folositi pentru repararea, mdernizarea acestora sau alte investitii publice , pe timpul iernii in institutiile scolare sa fie asigurata doar energia termica de asistenta si prevenirea avariilor la instalatiile de apa , canal si sanitare ;

  3/. Pe timpul verii, copiii vor putea merge nestingheriti la scoala, ar folosi exclusiv energia naturala , nu ar mai fi blocaje de circulatie pentru autovehiculele care-i transporta si nici pericolele la care sunt expusi pe drumul la si de la scoala .

  Desigur ca asta n-o sa le placa cadrelor din acest sistem, ptr ca nu mai pot “sta cu burtile la soare “… prin Caraibe si alte locatii exotice, in timpul vacantelor platiti din banii publici fara sa faca nimic . Ei permanent vor si tin cu dintii de teroia aia de “popa beat “prin care arata vezi doamne faptul ca pe timup verii, copiii sunt molesiti de caldura si nu pot invatza, de parca toti cei din tzarile calduroase ar fi niste imb.ecili si tam.piti, niste nar.ozi slabi la invatzatura …

  Cat va trebui sa mai treaca , cate blocaje si suspendari de an scolar vor mai trebui , sau cate cheltuieli trebuie sa mai faca administratiile unitatilor de invatzamant , pana or pricepe asta ??? MAAA…. CHIAR ACEST POPOR ARE CEVA LA MICROCIP … SAU CE ANUME ???! DE CE SE TINE CU DINTII CA INVATZAMANTUL SA FIE MUSAI IARNA ?

Lasă un comentariu