Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți val de critici la adresa ministrului Andronescu: ”schimbări și abrambureli pe bandă rulantă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți, membră a comisiei de educației a Camerei Deputaților a criticat-o pe Ecaterina Andronescu, actualul ministru al educației pentru așa zisele idei de reformă anunțate în spațiul public în ultimele zile.

Cristina Iurișniți a ironizat ideea repetenției la clasele primare dar deopotrivă și revenirea la vechea structură a anului preuniversitar anunțată de Andronescu, dar șui retrimiterea profesorilor în universități pentru educația continuă ”După ce a anunțat într-o dezbatere televizată că e de dorit să lăsăm repetenți elevii de clasa I pentru a obține astfel ulterior “rezultate” mai bune și pentru a diminua procentul de 40 % analfabeți funcțional, potrivit testelor PISA, sau anunțul retrimiterii profesorilor din preuniversitar în universități (care ele insele trebuie reformate) pentru formare continuă, Andronescu ne mai trimite o bombă: vrea să schimbe structura anului școlar. ”

Deputatul este ironic și cu găselnița ministrului  de a le întrerupe elevilor cu probleme de învățare vacanța mare pentru a face meditații cu ei: ” De asemenea, “inspirată” de invatamantul francez, propune să ii aducem la școală in timpul verii pe elevii care nu țin ritmul la învățătură si rămân cu goluri în cunoștințe și competențe! 
Eficient ar fi ca orice activitate remedială să se deruleze in timpul anului școlar. Statul ar trebui să finanțeze programul Școală după școală și să nu mai înființeze tot felul de institute fantomă cu buget anual de 1 milion de euro! 
Manualele greșite nu au ce căuta în școli, la fel nici profesorii necalificați din sistem care sunt în număr de 4500” este remarca parlamentarului USR.

Peste toate se așează inițiativa Ecaterinei Andronescu de a trânti altă lege a învățământului: ”Cireașa de pe tort este o nouă lege a învățământului, a cărei apariție este preconizată pentru luna martie 2019! Va fi un an în care nu ne vom plictisi!”

Cristina Iurișniți a explicat și că partidul ei lucrează la o strategie în educație în centrul căreia va fi pus interesul elevilor. Strategia are prevederi de cotitură între care desființarea ISJ-urilor, CCD-urilor si CJRAE, considerate ”structuri politizate și ineficiente”: ”. Susținem profesionalizarea sistemului, descentralizarea prin creșterea autonomiei directorilor de școli în angajarea corpului profesoral potrivit profilului școlii pe care o manageriază, perfecționarea reală a profesorilor! 
Fără profesori de calitate nu putem vorbi de un învățământ de calitate pentru toți copiii noștri! ” a scris Cristina Iurișniți pe facebook.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu