Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi deputați PSD amenință cu reintroducerea insultei în Codul penal. Ce spune opoziția bistrițeană și fostul sef CCR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce-au fost huiduiți în mai multe orașe din țară doi deputați de la PSD cu contribuții insemnate în modificarea legilor justiției vor modifice legea ultrajului , dar și reintroducerea insultei în Codul Penal.

Eugen Nicolicea și secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu au anunțat la Sibiu, după ce au fost fluierați copios în stradă că vor să modifice  Codul Pemal în așa fel încât să fie pedepsită penal insulta și mai ales cea adresata demnitarilor: ”  Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica, şi repede legi trebuie modificate foarte urgent cum e aia cu ultrajul. da o vom modifica și foarte repede” a spus Ștefănescu, citat de Ora de Sibiu, care l-a invitat pe vicepreședintele Camerei Deputaților,  Eugen Nicolicea sa explice juridic ce vor să facă: ” După cum stiti ultrajul e in conexare cu alte infractiuni care nu mai exista…ați văzut o mie de cazuri în care polițiști, judecatori, procurori, ca să nu zic și demnitari, sunt înjurați, insultați pe motiv că nu are nimeni ce le face și evident că trebuie reformulat…In momentul in care a fost dezincriminata aceasta infractiune trebuia reformulată cealalta. (insulta) Evident că o susțin (n.n modificarea)” a declarat Nicolicea la sediul PSD Sibiu, acompaniat sonor din stradă de vocile protestatarilor care strigau: ” Partid de hoți și de mincinoși”.

Augustin Zegrean: ” ar fi un semnal în primul rând împotriva presei”

Fostul presedinte al Curți Constituționale , bistrițeanul Augustin Zegrean a fost extrem de critic la adresa intențiilor puterii: ”Văd că fiecare îşi face legea lui în ţara asta. Curtea avea atunci în vedere modul în care s-a întâmplat dezincriminarea despre care vorbim, procedura a fost avută în vedere de Curte, nu la infracţiunea în sine. Dacă vor să reintroducă insulta şi calomnia, nu au decât să o facă, politica penală le aparţine, dar pentru presă ar fi un semnal de alarmă pentru că împotriva presei ar fi în primul rând, nu împotriva celor care înjură pe stradă”, a declarat Zegrean citat de Digi 24.

Ce spune opoziția?

Avocatul Diana Morar (PNL) spune că PSD, prin aceasta tentativa anuntată  nu vrea în realitate decât să instituie o nouă formă de cenzură asupra mediului online și a presei: ”va afecta  drepturi si libertati, PSD va institui prin aceste modificări  o forma de cenzura, cu  impact asupra mediului online, presei. Primul impact va fi să bage pumnul in gura presei și asta doar pentru că nu accepta realitatea că poporul dezavuează ceea ce fac ei, faptul că împing  statul român impotriva valorilor UE” este opinia avocatului liberal, președinte a OFL Bistrița Nasaud.

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău a declarat pentru Bistrita Express că noua tentativă de incriminare a insultei, anunțata de lideri ai PSD este o nouă tentativă de îngrădire a dreptului la liberă exprimare: ”E tipic PSD_istă această acțiune și face parte din arsenalul comunist al anilor 50, ca și alte acțiuni ale lor: înainte să instaurezi o dictatură, instaurezi cenzura dreptului la  liberă exprimare” spune deputatul liberal care crede că e incă un episod dintr-un lung sir la adresa liberei exprimari , între care si suspendarea emisiei postului Realitatea și altele asemănătoare. Sighiartau mai spune că PNL se va opune din toate puterile intenției PSD de a reincrimina insulta: ” deja toate organismele civice din UE sunt cu ochii pe noi, o asemenea inițiativă ne-ar aduce oprobiul public, cu atât mai mult cu cât suntem și în perioada președinției române” a mai spus secretarul general al PNL.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Nu numai “calomnia ” ci si ” denuntzarea calomnioasa “… SUNT IMPERIOS NECESAR A FI REINCRIMINATE !
    Mai mult, ar trebui ca dupa alegeri, orice acte si actiuni de protest stradal cu obiect de contestare publica al celor care au castigat legal alegerile, sa fie introduse si incriminate ca ” acte de terorism ” si pedepsite ca atare … ca prea toti na.ta.raii ies in drum, urla, striga, zbiara ptr orice nu le convine lor si vor cu orice pretz sa “dea jos guvernul ” care a castigat legal alegerile … apoi fie el de stanga ori dreapta politica .
    Ma… le-ati desfiintzat/dezincriminat expre, ca sa puteti voi , prin intermediul procurorilor cu ” sesizarea prin denunt calomnios “… sa puteti vor face niste jocuri politice, prin care sa-i ” puneti pe dreapta ” pe cei care va incomodeaza… egal ca-s de stanga ori de dreapta politica .
    VOI … politrucii si de stanga si de dreapta … cat timp ati fost la butoane … ATI CREAT acest ” STAT PARALEL ” care s-a intors acuma impotriva voastra !
    Da sunt tare curios cine si in ce anume regim ele au fost totusi dezincriminate …

Lasă un comentariu