Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Medicii de familie bistrițeni primesc asigurări că vor primi noi doze de vaccin antigripal. Media pe cabinet e mică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministerul Sănătății ar putea trimite chiar de săptămâna viitoare noi doze de vaccin antigripal Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud  destinate vaccinării pacienților vulnerabili, în condițiile în care ultimele au ajuns în depozitele DSP în noiembrie 2018.

Prefectul Ovidiu Frenț e cel care i-a cerut un termen ministrului Sorina Pintea și a transmis într- o postare pe pagina de facebook a instituției că  primit asigurări că vor ajunge 2200 de doze în județ, o parte chiar săptămâna viitoare. Cantitatea ar fi fost chiar cea solicitată de directorul DSP, Anca Andrițoiu: ”Ministrul Sănătății Sorina Pintea ne-a confirmat că cele 2.200 de doze de vaccin antigripal, comandate de către DSP Bistrița-Năsăud prin grija dnei. dir. Anca Andrițoiu, vor începe să ajungă în județul nostru săptămâna viitoare, urmând a fi imediat distribuite medicilor de familie, conform solicitărilor.” precizează textul postat pe site-ul Instituției Prefectului Bistrița Nasaud.

16 doze în medie pe cabinet

În condițiile în care vaccinul antigripal e epuizat demult la medicii de familie, iar teama generată de evoluția epidemică a gripei, cu 36 de decese la nivel național, presiunea pe medicii de familie din partea pacienților care doresc să se vaccineze este foarte mare. Cele 2200 de doze înseamnă însă doar o medie de nici 16 doze de vaccin pe cabinet de medic de familie (sunt 138 de asemenea cabinete în județ).

Procurarea vaccinului antigripal este problematică însă și în farmaciile din Bistrița-Năsăud, existând doze doar sporadic pe la unități din marile lanțuri farmaceutice. Prefectul Frenț menționează în același material de pe facebook că farmaciile din județ ar putea să-și completeze stocurile: ”De asemenea, farmaciile din județ pot să își completeze stocurile de vaccin antigripal lansând comenzi către furnizorii autorizați.” .

Fiind însă vorba de firme și companii farmaceutice private, fiecare cu propria strategie de vânzări indemnul este mai de grabă unul de ordin pur formal. Prefectul a preluat însă un îndemn al ministrului Sorina Pintea care a declarat ca există vaccinul antigripal la distribuitori iar farmaciile nu trebuie decât să se aprovizioneze.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Eu sunt un beneficiar al unui vaccin prin efectul legii… ( bolnavii de anumite boli… sa nu mai comentez asta … ) dar efectiv medicul de familie a tinut “secret ” faptul ca a primit vaccine antigripale, care sa-u dat pe sub mana doar celor ” agreati “… si cand am aflat ca au primit totusi vaceste vaccinuri, ele erau deja “epuizate ” si am fost nevoit sa mi-l cumpar pe bani . N-a fost nu stiu ce scump ( 49 de lei… care pentru o baba de la tzara este painea ei pe o luna de zile ) , dar de ce ” pentru unii muma si pentru altii ciuma ” ? De ce nu se merge pe criteriul “primul sosit… primul servit “… daca se incadreaza si are acest drept , ca asa ar fi normal ?!

Lasă un comentariu