Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Operațiune spectaculoasă de curățare a acoperișurilor în zona centrală a Bistriței

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița în tandem cu pompierii de la ISU au intervenit vineri pentru a îndepărta zăpada de pe mai multe acoperișuri ale unor case din zona centrală.

Operațiunea a fost una spectaculoasă, pentru că a fost nevoie de aducerea unui utilaj special pentru intervenții la înălțime și de blocarea zeci de minute a străzii. De data asta utilajul a intervenit pe strada Nicolae Titulescu la imobilul cu etaj care are la parter sediul societății care administrează Parcul industrial.

Este vorba de o clădire pe acoperisul căreia zăpada se adunase în cantități semnificative și amenința să se prăbușească peste trecători. De altfel de câteva zile trotuarul era marcat cu improvizații pentru a avertiza asupra pericolului.

” Am intervenit acolo pentru ca a existat o solicitare prin 112, care au transmis mesajul către poliția locală. Am intervenit până acum la mai multe clădiri. Facem echipe cu colegii de la ISU. Însă, conform legii nu putem interveni decât în cazul clădirilor care apartin Primăriei”, a explicat șeful SVSU Irinel Rad pentru Bistrița Express. El a explicat și că legea limitează intervențiile în cazul proprietăților private ale celor de la SVSU, situații în care proprietarii sunt obligați să curețe zăpada atât de pe trotuar cât și de pe acoperiș.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu