Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sunt 11 cazuri de gripă în județ, cele mai multe la oameni sub 50 de ani.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul cazurilor de gripă din județ crește de la o săptămână la alta, pe fondul unui sezon epidemic cu un mare număr de îmbolnăviri, dar și decese  la nivel național. Potrivit statisticii publicate astăzi de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud în județ au fost înregistrate 11 cazuri de  gripă  în săptămâna 20-27 ianuarie.

Cele mai multe dintre acestea, 8 cazuri de îmbolnăviri s-au inegistrat în cazul unor persoane sub 49 de ani, în timp ce un pacient are între 2 și 4 ani și alți doi au între 50 și 64 de ani. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publica Bistrita-Năsăud, Anca Andrițoiu  niciuna dintre cazuri nu a ridicat probleme speciale și nici nu a fost nevoie de internare, fiind vorba de forme ușoare.

În același timp gripa a făcut o victimă în județul vecin, în Cluj. Este vorba de o femeie de 39 de ani, despre care medicii susțin că nu ar fi fost vaccinată și suferea și de alte boli.

Datele statistice au fost publicate mai repede astăzi, în toată țara la solicitarea Ministerului Sănătății care trebuie să ia o decizie dacă declară sau nu epidemie de gripă ăn România, după trei săptămâni cu creștere a fenomenului epidemic.

Share.

About Author

Lasă un comentariu