Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A fost declarată epidemie de gripă. Care e situația în județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Începând de astăzi, 30 ianuarie în România este oficial declarată epidemia de Gripă. Anunțul l-a făcut ministrul Sănătății, Sorina Pintea într-o conferință de presă miercuri dimineața. Cele trei săptămâni epidemice cu creșterea cu cazurilor de îmbolnăviri, dar și cele 54 de decese constatate ca urmare a gripei, într-un interval relativ scurt, au cântărit greu în declararea epidemiei de gripă la nivel național.

Măsurile luate la nivel național nu se schimbă față de instrucțiunile transmise în teritoriu, anterior de către minister și nici nu se închid școlile decât în situații excepționale. Astfel dacă se constată absenteism de 20% în clase sau școli Inspectoratele Școlare pot decide suspendarea cursurilor.

Județul Bistrița-Năsăud nu se află pe harta roșie cu decese cauzate de gripă. Ultimele statistici ale DSP consemnează oficial 11 cazuri de îmbolnăviri cu gripă în perioada 20-27 ianuarie, niciunul însă cu forme grave. La Spitalul Județean de Urgență BN nu există la ora declarării epidemiei de gripă niciun caz de bolnav internat cu gripă : ”au existat două suspiciuni, au fost infirmate însă de analize” a explicat pentru Bistrița Express Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Cum stă cu vaccinarea personalul Spitalului Județean BN

Ministrul Sănătății a cerut tot astăzi, printre măsurile profilactice ca întreg personalul, atât medical cât și ne-medical din spitale să se vaccineze, dacă n-a făcut-o până acum.  Am întrebat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud câți dintre cei care lucrează acolo au făcut vaccinul. Răspunsul a fost: 310 din circa o mie de angajați. ” Atâtea doze gratuite s-au administrat. Nu toată lumea a dorit” a răspuns purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu