Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Bistriței revoltat pe Guvern că taie banii. I-a spus lui Teodorovici că așa nu va mai candida. ”asta ar trebui să fac, să-mi dau demisia” (VIDEO/Audio)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Ovidiu Crețu s-a arătat extrem de supărat după ce  deciziile financiare ale Guvernului PSD  au lăsat Bistrița fără 32 de milioane de lei în 2018 și fără 26 milioane în acest an.  Revolta primarilor, cum a numit presa centrală descinderea edililor marilor orașe la Guvern și discuțiile cu ministrul finanțelor, nu au tranșat lucrurile:  ” Asta ar trebui să fac, să-mi dau demisia, să mă duc să-mi văd de treabă, astăzi sau când se votează bugetul. Că nu mă pot duce în fața oamenilor să spun că nu am bani să fac aia și aia”  este unul dintre comentariile făcute de primar într-un interviu in pauza ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Primarul Bistriței a fost și unul dintre cei mai vocali primari marți, la întâlnirea primarilor cu ministrul Teodorovici și cu consilierul premierului, Darius Vâlcov.  Gheorghe Falcă primarul PNL al Aradului a relatat la Realitatea TV miercuri seară întregul episod : ” Am avut o surpriza de mare calitate. Ii felicit pe primarii de la PSD, care au spus lucrurilor pe fata.   Dar să stiti ce frumos și cu câtă moralitatea a dat de pământ primarul de la Bistrița cu reprezentanții Guvernului. Spunând că el nu crede că  mai candidează, că nu mai poate duce minciuna în  spate.
Bistrița Express l-a întrebat astăzi pe Ovidiu Crețu dacă așa a fost cum a relatat Gheorghe Falcă. ” Sigur că da. Așa am spus. Deci că Bistrița a pierdut în 2018 aproximativ 32 de milioane de lei. Bistrița, cu ceea ce știm astăzi, din declarațiile, că nu avem act oficial, ale  domnului Dragnea, Teodororovici, doamnei prim-ministru, că nu avem un act oficial. Așa Bistrita nu pierde 32 , ci numai 26 de milioane de lei. Pe 2019. ..Ei bine acești bani erau vitali pt investițiile proprii. Și i-am explicat domnului Teodorovici că în 2018 nu am putut investesti niciun leu, ca nu mi-au ajuns pentru funcționare si a trebuit să reduc niste lucruri  . …” .

Întrebat de unde e diferența asta între 32 de milioane și 17 milioane cât a declarat că e pierderea, în urmă cu câteva zile înainte de plecarea la București, Ovidiu Crețu a spus că a realizat după ce  refăcut calculele că nu s-a raportat corect la cresterea cheltuielilor, cu noile prețuri crescute în 2018 și toate celelalte creșteri impuse de Guvern: ”după ce am făcut  socoteala corecta la nivel de 2019 , înainte comparam mere cu pere, am realizat cât e pierderea”.

Practic potrivit declarațiilor primarului Crețu Bistrița  a pierdut 32 de milioane în 2018 , după ce guvernul a modificat impozitul pe venit de la 16 la 10%. atunci 47% din ce a rămas au ajuns la Bistrița. Acum, în 2019 cu tot 60% pe care i-a promis Guvernul Bistrița va pierde 26 de milioane (pentru ca trebuie sa suporte cheltuieli sociale in plu de 16 milioane)

Spune public că așa nu va mai candida

Prmarul spune că situația va fi și mai critica in 2019 după ce în 2018 au mai existat bani pentru investiții din excedentul necheltuit din 2017. dar acum s-au dus și aștia. ” Cu asta municipiul nu va avea niciun leu din investiții proprii. Nu am investit anul trecut niciun ban in municipiu decât din rezerve și transferuri Am avut excedent, dar acum excedentul s-a terminat și în 2019 municipiul nu va mai avea niciun ban de investiții proprii. Ori cand te bazezi exclusiv pe banii din investițiile europene ești terminat.”

Intrebat dacă nu va mai candida și daca asta i-a spus lui Teodorovici, Ovidiu Crețu a răspuns: ” I-am spus domnului ministru că eu am candidat la Bistrița și i-am adus PSD-ului un municipiu în Ardeal angajându-mă în fața oamenilor că pot să rezolv niște probleme. așa cum se prezintă bugetul nu pot rezolva pb respective si nu pot sa le spun oamenilor votati-ma că eu nu pot rezolva nimic. Asa mai bine stau acasă”.

Întrebat în ce condiții ar reveni asupra deciziilor : ”Întâi sa-mi dea tot ce-am pierdut și apoi putem discuta. Au fost 35 de primari de municipii din toate zonele. Nu s-a rezolvat nimic….”Nicicum nu văd ce se va întâmpla. Dacă propriul Guvern nu înțelege sa vadă unde se fac banii, ca sunt si obligatii acolo unde faci..cum sa tin Leoni aici in Bistrita daca nu-i fac sens giratoriu, .nu  fac starda Tarpiului cu 3 sensuri și celellate E normal să-i faci. Dar cu ce bani? ….Nu ameninț pe nimeni. Singurul lucru pe care-l fac: mă duc si-mi vad de treaba…  Dar Nu pot să spun: ma duc sa-mi sau demisia. Ca asta ar trebui sa fac: să mă duc sa-mi dau demisia. astazi. sau când se votează bugetul. Că nu poti duce la oameni să le spui: ca nu poti face asta, ca nu ai bani”

Primarul Cretu a mai spus și că dacă Guvernul se va reveni asupra deciziilor cu banii, nu va mai candida: ” Am spus eu vreodata public ca nu  candidez? Am spus astazi, public prima data ca in varianta asta nu am de ce sa mai candidez”.

Aici aveți integral interviul cu primarul Ovidiu Crețu:

 

Share.

About Author

4 comentarii

  1. Vasile Muresan în

    Disperare. Nu mai au bani la centru. Nu mai au bani sa dea primarilor de orașe și comune pentru proiecte, sa le aducă voturi. Au ajuns să jumulească bugetele primăriilor de municipii chiar daca sunt PSD. Și urmează patru ture de alegeri. Auuuuu.

  2. A început exodul către Ponta. După Tudose a plecat și Gregorian Pop. Rămâne Dragnea cu Stefanescu și Nicolicea și cu altă întrebare.

Lasă un comentariu