Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Motivație penibilă pentru o demisie de la vârful PNL: n-a fost chemat la o conferință de presă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași s-a ofensat foarte tare că n-a fost invitat la o conferință de presă a partidului și și-a dat demisia pe facebook.

Liberalul, care e și primar de Chiochiș și-a anunțat demisia din toate funcțiile din partid pe pagina sa de socializare, astăzi, imediat după încheierea unei conferințe de presă convocată de deputatul Robert Sighiartău, secretar general național al PNL. La masă alături de Sighiartău au stat presedintele județean, Ioan Turc, prim-vicepresedintele Stelian Dolha, presedintele de la municipiu Sorin Hangan și cei doi lideri aii organizațiilor de femei, Diana Morar, respectiv de tineret, Florin Moldovan.

Așa arată textul demisiei de pe facebook:”Azi am vazut o conferinta de presa a PNL BN! Din pacate nu am fost invitat si am considerat ca persoana mea nu este dorita in conducerea acestei organizatii, ca urmare am hotarat sa demisionez din toate functiile detinute in acest partid!”

La conferința de la care a lipsit Silași s-a vorbit totuși despre el, mai exact despre inițiativa acestuia de a  anunța la o conferință de presă anterioară că va propune excluderea din partid a  consilierului județean, Monica Săsărman, pe motiv că s-ar fi afișat public la o petrecere a PSD. Întrebat de presă dacă susține inițiativa, Robert Sighiartău a declarat că nu este adeptul excluderilor din PNL și că sancțiunile trebuie analizate și decise întâi în forurile statutare și abia după o decizie trebuie comunicate. O poziție în aceeași notă a avut si Diana Morar, președinta comisiei judetene de litigii și arbitraj, care a menționat că așa prevede statutul PNL. Jurnalisti au intrebat si dacă Silași în calitate de secretar general județean nu cunoaște statutul partidului atunci când a anunțat public intenția de a o exclude pe avocata Monica Săsărman din partid, insă oficialii PNL au evitat un răspuns.

Cum a ajuns Silași secretar de județ

Silași nu a fost ales în funcția de secretar general județean la conferința județeană de alegeri, a PNL BN. funcția sa fiind, potrivit statutului PNL una pentru care propunerea este făcută exclusiv de presedintele de partid, votul fiind dat într-o structura restrânsă a Biroului Județean. La vremea desemnării Silași, susținut de Ioan Oltean pierduse alegerile din partid, fiind eliminat in turul 1, după care si-a indrumat alegatorii sa-l voteze pe Ioan Turc care concura in turul 2 cu deputatul Robert Sighiartău. Asa ca functia de secretar a fost mai degraba o recompensa pentru ajutorul dat în câștigarea funcției de președinte

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Arsenie vigilentul în

    Vai de capul tau mai primare, nu te-a mai luminat particula lui Dumnezeu de data asta? Cine nu stie sa dea o cautare sa vada ce imbălăciuni a putut debita omul asta la o sedinta de partid cu ceva alegeri si alea. Ca sa fie PNL-ul un fel de particula a lui Dumnezeu, din astea. La omul asta vorbea gura fara sa stie capul. Iar acuma s-a suparat vorba aia ca văcarul pe sat. auzi tu acolo, s-a suparat ca nu l-au chemat si pe el sa dea bine in poza.
    Du-te nene cat vezi cu ochii, ca nu esti tu de PNL..

Lasă un comentariu