Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Bistriței criticat că nu a construit grădințe ,dar municipalitatea da mii de euro pe chirii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul local Diana Morar îi reproșează primarului Bistriței că nu a găsit, timp de 10 ani resurse financiare pentru a construi măcar o creșă sau o grădiniță în oraș. Asta în condițiile în care cererea de locuri e de la an la an tot mai mare:

Diana Morar precizează și că  nu include în statistică Grădința de pe strada Balcescu care ”a fost promisa acum 8 ani, la primul mandat și s-au solicitat fonduri europene, dar e prea putin. .

Consiliera PNL face și un inventar al situațiilor în care municipiul plateste chirii pentru grădinițe, în lipsa spațiilor : ”catre Biserica Evanghelica pentru spatii ne-conforme unde functioneaza gradinite: Dumbrava Minunata (in Parcul Municipal), tot in Parcul Municipal nr 8 se plateste chirie unei persoane private, in Unirea si Viisoara sunt spatii improprii pentru scolari si prescolari. Și astăzi in ședința de consiliu local s-a votat prelungirea unui astfel de contract. mai scrie aceasta.

Pentru a demonstra cam ce sume se cheltuie lunar de la buget cu chiriile pentru grădințe, Diana Morar a postat și câteva exemple:

”Şcoala Gimnazială Viişoara – chirie 2.440 lei / lună.
– Grădiniţa Viişoara – chirie 2.473 lei / lună.
– Grădiniţa cu Program Săptămânal “Dumbrava Minunată” – chirie 6.447 lei / lună.
– Şcoala Generală Unirea nr. 267 – chirie 3.564 lei / lună.
-Grădiniţa nr. 8 din Parcul Municipal, Primăria Bistrița plătește unei persoane private o chirie de 4.943 lei / lună” mai notează consilieirul PNL.

Aceasta îl întreabă pe edil și de ce nu a găsit soluții  pentru a amenaja grădinițe măcar punctele termice: ”Domnule primar, de ce nu ati pus in valoare punctele termice si sa le amenajati in regim de urgenta? Sa le fi transformat in gradinite? In schimb, ati preferat sa le concesionati pentru amenajarea de puncte liturgice sau centre sociale! De asemenea, Ocolul Silvic si-a amenajat un sediu intr-un punct termic in cartierul Stefan cel Mare… pentru care s-a gasit finantare de la buget…1.4 MILIOANE de lei…Consider ca ati neglijat acest aspect si sunteti direct raspunzator de criza gradinitelor din municipiu! In calitate de primar, aveati obligatia de a va preocupa de calitatea sănătății si educației preșcolarilor.

Dvs in schimb pozați în manifesta grija pentru sănătatea copiilor prin alocarea de sume de la buget pentru proiecte inutile precum.

Instalația Alpinecoaster… 10,5 MILIOANE lei sau instalația Teleski… 2 MILIOANE lei din Wonderland, in aceeași ședința a municipalității, adică echivalentul a TREI Grădinițe ( cea de pe Bălcescu fiind estimată la 4,5 milioane

lei), bani aruncați pe apa sâmbetei in Wonderland” mai scrie consilierul PNL.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu