Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca: ”PMP ar obține 9,3% la europarlamentare conform BCS”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cifrele unui sondaj de opinie, dat publicității de BCS (Biroul de Cercetări Sociale) și realizat în perioada 12-20 ianuarie le-a dat un suflu de optimism celor de la PMP.

Cel puțin asta reiese dintr-o postare pe facebook făcută de deputatul Ionuț Simionca, președinte al organizației județene. Prezent ieri la o reuniune a Colegiului Național al PMP, Simionca a scris: ” Discutăm despre pregătirea alegerilor europarlamentare și despre sondajele care ne dau mari șanse de reușită. Conform BCS, PMP ar obține peste 9% la alegerile din 27 mai” scrie Ionuț Simionca pe facebook.

Potrivit Newsweek Sondajul BCS din perioada menționată de parlamentarul PMP  a fost realizat pe 1.099 de persoane din 120 de localități urbane și rurale, din toate județele țării și are o marjă de eroare de 3%.

La întrebarea ”La alegerile europarlamentare din luna mai, cu ce formațiune politică veți vota dacă primii doi candidați pe listele partidelor ar fi următorii?”, în dreptul PMP erau trecuți drept primii candidați Traian Băsescu și Ionuț Tomac, situație în care 9,3 dintre respondenți ar fi votatîn favoarea lor.

În același sondaj un PNL pentru care erau propuși cap de listă Crin Antonescu și Siegfried Mureșan era cotat cu 23,7%, PSD-ul cu   Ioan Mircea Pascu și Victor Boștinaru, cap de listă era cotat cu 23%, iar ProRomânia cu Corina Crețu și Sorin Câmpeanu ar fi creditai cu10,7%

ar urma conform aceluiași sondaj ALDE  cu Renate Weber și Norica Nicolai la 8,1%,  PLUS  cu Dacian Cioloș și Dragoș Pâslaru la  8,1%, iar USR  cu Cristian Ghinea și Clotilde Armand sunt creditați în sondaj.  6,5%. restul partidelor, in formura propusa nu ar face pragul de admitere.

Share.

Lasă un comentariu