Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Teodorovici dă asigurări că taxa auto va fi restituită în termen scurt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat astăzi la un post de televiziune național că taxa auto, respectiv timbrul de mediu vor fi restituite mult mai repede decât și-a asumat guvernul printr-o ordonanță care reglementa 30 iunie ca termen limită.

Teodorovici a recunoscut că a trecut că plățile au fost sistate, însă a promis că vor fi reluate imediat după adoptarea bugetului, iar restituirea va fi urgentată: ” taxa auto este o obligație pe care statul trebuie să și-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului , nejustificat și sumele vor trebui rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o să fie mai devreme. Cum va fi bugetul, într-o săptămână -două, imediat se fac deschiderile  și oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt ” a spus Teodorovici citat de Mediafax.

Comisia Europeană a amenințat cu trimiterea în judecată a României la Tribunalul Internațional dacă nu va plăti în următoarele două luni taxele încasate nejustificat odată cu inmatricularea mașinilor.

Este al doilea avertisment al Comisiei Europene. După primul, România a anunțat plata taxelor pe baza unor cereri de restituire până în 31 martie 2019. A revenit la finalului anului trecut printr-o ordonanță care a prelungit termenul până la sfârșitul lunii iunie.

În jur de 20 000 de locuitori din Bistrița-Năsăud mai au de primit banii ca urmare a cererilor de restituire a taxei auto, respectiv timbrului de mediu, pe care le-au depus anul trecut.

Citiți aici câți au primit banii : Ritm de melc cu restituirea taxei auto: nici 10 000 de bistrițeni nu și-au primit încă banii înapoi

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu