Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR și PLUS au bătut palma pentru noua alianță. Vezi cum se numește

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După o zi întreagă de negocieri comune, dar și în board-ul  celor două, partide USR a spus ”Da” PLUS-ului lui Dacian Cioloș pentru o alianță pe liste comune la alegerile europarlamentare și nu numai.

Momentul parafării înțelegerii a fost ora 20 și 20 minute, aleasă simbolic, de la numele noii alianțe electorale,  intitulată Alianța USR-Plus 2020. Înainte însă, participarea pe liste comune în forma negociată de lideri a trecut prin votul comitetului director al celor partide. (foto)

Doi bistrițeni au votat parafarea alianței

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a scris pe pagina de socializare sub fotografia celor doi lideri aliați  că alianța dintre cele două partide ”e un moment istoric de inteligență politică” : Implicare pentru schimbare! Azi la 20h 20 am votat pentru Alianța 2020 USR PLUS!” . De la USR Bistrița-Năsăud au participat la comitetul director doi reprezentanți: deputata Cristina Iurișniți și vicepreședintele județean Emilian Gabor (foto) în timp ce din partea PLUS nu a participat niciun bistrițean.

Lista comună este deschisă de Dacian Cioloș, președintele PLUS, urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoș Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Ștefănuță (USR), Vlad Botoș (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR), Alin Mituță (PLUS).

Liderii celor două partide au declarat imediat după încheierea acordului și votarea lui că au ajuns la această înțelegere după sondajele de opinie interne le-au arătat ca alianța le-ar oferi un scor mai bun decât o candidatură separată și că scorul comun ar ajunge chiar și la 20 de procente.

Dacian Cioloș a afirmat, în declarația de presă susținută la finalul zilei alături de Dan Barna, presedintele USR, că obiectivul este formarea principalei forțe de opoziție ”care în cel mai scurt timp să poată prelua guvernarea”. El a explicat și că alianța va avea reprezentanți în secțiile de votare și birourile electorale, grație înscrierii recente în PLUS a europarlamentarului Cristian Preda, care a demisionat din PNL.

Cei doi lideri au anunțat și că directori de campanie vor fi deputatul Cătălin Drulă (USR) și fostul ministru al sănătății din guvernul tehnocrat, Vlad Voiculescu (PLUS).

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Bravo lor ! Exista alternativa de oameni noi si cinstiti in politica. Tinerii romani trebuie sa iasa la vot. Nu mai aveti nici un motiv sa stati nepasatori si sa lasati tara pe mainile infractorilor si a politicienilor penali.Mult Succes USR + PLUS !

Lasă un comentariu