Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu aleargă cu lupii: concurează într-un maraton mult mai sălbatic și dur decât Arctic Ultra (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Triplul câștigător al 6633 Arctic Ultra a pornit într-un alt maraton în nordul înghețat de la cercul Polar: Yukon Arctic Ultra. E  ”mai sălbatic și mai dur” decât cel care l-a consacrat : are 700 de kilometri față de 618,   temperaturi care ajung la minus 40 și uneori minus 50 de grade, iar lupii sunt o prezență constantă în zonă. E, așa cum mărturisea campionul într-o înregistrare ” probabil cel mai dur maraton” din lume.

În plus temperatura este mai dură pentru că maratonul Yukon Arctic Ultra (canada) se desfășoară în februarie, nu la mijloc de martie cum este 6633, însă ambele maratoane au trasee apropiate geografic. Tibi Ușeriu a luat startul în cursul acestei nopți, în 3 februarie și este la ora redactării materialului în primul pluton, iar temperatura la care se desfășoară cursa e undeva la minus 28 de grade, după cum au transmis cei de la Tășuleasa Social.

Tibi Ușeriu aleargă de data aceasta pentru Via Transilvanica , proiectul de 1000 de kilometri susținut de Tășuleasa Social, care a reușit să amenajeze mai bine de 140 de kilometri. De altfel Tibi Ușeriu a și precizat în înregistrarea postată de pagina de facebook ”Via Transilvanica” că de data aceasta nu aleargă să afle românii de un maraton arctic, ci ca să afle lumea întreagă de ” Via Transilvanica”: (VIDEO- facebook Via Transilvanica)

Iată cum este descris maratonul Yokon Arctic Ultra pe Via Transilvanica, pagina proiectului pentru care aleargă campionul: ”Ca orice cursă în zone polare, în sanie iți pui tot ce ai nevoie pentru cele 13 zile și 13 nopți pe care le ai la dispoziție pentru a ajunge la final. Teoretic simplu, practic … destul de puțini reușesc să ajungă la final.

Traseul este integral prin sălbăticie, nu se circulă pe drum deloc, doar le traversează din când în când. Poteca este destul de bine bătătorită deoarece pe aici se circulă cu snow-mobile si cu sănii trase de câini.

Dacă bate vântul însă, poteca dispare si apare … distracția. Nimic nou pentru Tibi. O noutate însa va fi prezența lupilor. În fiecare an au fost participanți care au abandonat din acest motiv. Efectiv au cedat psihic dupa câteva zile în care au fost urmariți în mod constant de haite de lupi. Nu te atacă (așa se zice …), dar stau la 50-200 metri de tine și așteaptă … zile intregi. Daca ți se face frică … nu mai dormi, iar dacă nu mai dormi … în final cedezi și abandonezi. Este greu să ajungi la final, mai ales în anii cu temperaturi scăzute. Vestea bună este că Tibi e obișnuit cu asemenea temperaturi de la 6633. Totuși, atunci când se ajunge la -50 grade, nu mai pornesc snow-mobilele organizatorilor, așa că situația devine mai delicată în caz de probleme. Au la ei mâncare pentru a supraviețui 48 ore, așa că în caz de probleme anunți organizatorii și aștepți. Singur oricum nu ești, lupii sunt aproape : Ne dorim în primul rând ca Tibi sa ajungă sănătos la final. Scopul principal este ca proiectul Via Transilvanica sa fie cunoscut, astfel încât, într-o bună zi, să putem alerga acasă la noi 1000km.

Ca în fiecare an, Tibi are nevoie de suportul vostru pentru a ajunge la final. Vor veni zile în care fără voi nu va putea merge mai departe.

Dacă vremea ne va permite, vom avea poze și filmări din cursă, precum și câte un telefon de la Tibi, atunci când va putea. Să nu uitam că la temperaturi de -30 -40 grade, telefonul nu mai funcționează, deoarece cedează”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu