Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu silit să abandoneze Yukon Arctic Ultra: i-au degerat picioarele și a fost evacuat cu elicopterul VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Triplul campion de la 6633 a fost obligat să abandoneze maratonul de la Yukon după prima zi de competiție chiar de către organizatori. Medicii au constatat înainte să pornească în a doua zi de drum că Tibi Ușeriu avea degetele de la un picior complet degerate și i-au interzis să mai continue ultramaratonul. Ba mai mult au cerut evacuarea lui cu elicopterul din punctul de popas.

Tibi Ușeriu apucase să parcurgă 98,6 Kilometri la minus 28-30 de grade din cel mai dur ultramaraton arctic, cel de la Yukon, când medicii i-au dat vestea dramatică: nu va mai candida. În înregistrarea convorbirii telefonice dintre Tibi Ușeriu și fratele acestuia Alin, postată pe pagina Via Transilvanca, în jurul orelor 22,00, ora României, ultramaratonistul spune că practic nu a realizat ce s-a întâmplat și a fost surprins să audă de la medici că i-au degerat degetele piciorului drept, exact înainte să pornească în a doua zi de competiție.

Tibi Ușeriu a spus și că urmează să fie evacuat cu elicopterul, pentru că snow-mobilul nu poate ajunge din cauza terenului accidentat.
Urmăriți convorbirea postată pe Via Transilvanica:

”Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici.
Mulțumim din suflet pentru susținere!” au mai scris apropiații lui Tibi Ușeriu.

Campionul român alerga la cel de-al patrulea ultramaraton arctic pentru a strânge bani pentr Via Transilvanica, proiectul care amenajează un traseu de 1000 de kilometri prin România și pentru care Asociația Tășuleasa Social reușise să strângă bani și să amenajeze deja 170 de kilometri. Yukon Arctic Ultra este considerat cel mai dur ultramaraton din lume, cu 700 de kilometri parcurși la temperaturi extrem de scăzute și pe un traseu extrem de dificil.

Share.

About Author

Lasă un comentariu