Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PR la Spitalul Județean de Urgență cu cei 29 de medici nou angajați.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medici specialiști din Alba, dar și din  Râmnicu Vâlcea, Arad, Iași, Piatra Neamț, Cluj școliți la Cluj, Târgu-Mureș, Iași sau Timișoara, chirurgi, neurochirurgi, cardiologi, gastroenterologi, dermatologi, ortopezi, hematologi sunt ultimele achiziții în materie de personal ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Într-un singur an Spitalul județean de Urgență Bistrița-Năsăud a angajat 29 de medici specialiști, unii proaspăt ieșiți din rezidență, alții cu experiență de muncă prin spitalele universitare sau clinici private, dar și specialiști cu vastă experiență, reîntorși în Spital după peregrinări la spitale din occident, atrași inclusiv de noile dotari de ultimă genrație

18 din cei 29 de noi medici ai Spitalului de Urgență Bistrița au fost prezenți marți  într-o conferință de presă la Consiliul Județean BN, finanțatorul și administratorul unității spitalicești, într-o acțiune de PR inedită, alături de întreaga echipă de management. De altfel Spitalul Județean care întreține o comunicare intensă inclusiv pe rețelele de socializare a semnalat noile achiziții de personal imediat după semnarea contractelor de muncă cu  medicii specialiști, inclusiv cu prezentarea lor profesională pe pagina de facebook a managerului general dar și a SJU.

18 din 29

Noii medici s-au prezentat singuri, după ce neurologul Gabriela Deak, directorul medical le-a dat fiecăruia cuvântul. Primul a fost un ORL-ist din Sfântul Gheorghe  școlit la Facultatea din Târgu Mureș: Ajtoni Balint,: ”Sunt medic specialist ORL, sunt din Sfântu Gheorghe, facultatea de medicină Tg Mureș, 2013, rezidențiatul la Clinica ORL, Mureș. Din 15 noiembrie face parte din secția ORL Bistrita”, a sunat prezentarea. A urmat o doctoriță specializată în recuperare: Iulia Frimu, dublă specializare neurologie și recuperare balneologică,  absolventă a Facultății de Medicină din Cluj, venită la Bistrița  din 1 ianuarie 2019 de la  cel mai mare spital privat de recuperare, Polaris Cluj.

Un diabetolog, plecat din Bistrița, Paula Avram, absolventă a Liceului Liviu Rebreanu și a medicinei de la Cluj a venit în Ambulatorul Spitalului Județean Bistrița după ce a lucrat multă vreme la Cluj într-o clinică  clinica de Diabet și boli de Nutriție.

Un chirurg deja cunoscut, deși e angajat doar din septembrie 2018, dr Radu Elisei, nu a fost marți la primul contact cu ziariștii într-o conferință de presă, după ce în ianuarie a prezentat într-o altă întâlnire cu mass media detaliile unui caz. Radu Elisei este specialist chirurgie generală, originar din Arad, facultatea Cluj Napoca absolvită în urmă cu 10 ani,  rezidențiat în Cluj,  are competențe în  chirurgie endoscopică, oncologica, și urmează un doctorat pe care-l face pe  intervenția pe cancerul colonorectal.

Tot marți, Razvan Țiriac, medic specialist în medicină legală a fost prezentat deși contractul acestuia începe din această lună: ” mă bucur sa ma aflu aici.,  am făcut rezidentiatul la  Cluj,  sper într-o colaborare foarte bună. sper să dau 110%.”  a anunțat tânărul specialist.

Doi neurochirurgi, unul din Alba iulia și altul din Târgu Neamț, ambii angajați ai noii secții înființate de spitalul Județean: dr Sabina Pop, a terminat medicina la Timișoara, rezidențiatul l-a făcut la Cluj, la școala profesorului Florian. La Bistrița e din prima zi a anului: ” ma bucur sa ma aflu aici alături de dvs și sper că lucrurile vor merge bine” a spus medicul specialist.

Dan Savin Florin, neurochirurg, originar  din Piatra Neamț, cu facultatea de Medicină făcută la  Iași, și rezidențiat la Cluj a învățat profesia de neurochirurg la scoala aceluiași celebru profesor Florian. E căsătorit, iar soția e încă rezidentă la Cluj. Spune că a venit la Bistrița din două motive: ”pentru condițiile pe care le-am vazut in spital și în al doilea rând pentru colegul meu Farcaș Andrei care este după părerea mea cel mai bun tânăr neurochirurg plecat de la Cluj (doctorul Farcaș Rotariu este primul neurochirurg angajat în Spitalul din Bistrița)

Un pediatru, Pop Ioana Monica, absolventă a Universității din  Cluj 2005, cu rezidența în pediatrie a semnat din 1 ianuarie 2019 contractul cu Spitalul Județean de Urgență după ce din 2011 a lucrat la sectia de pediatrie-neonatologie a Spitalului Sanovil.

O normalitate pe care a așteptat-o 20 de ani

 

Doctorul în medicină Carmen Salvan  medic primar de radiologie și  radiologie imagistica  a revenit după o lungă perioadă la Spitalul din Bistrița, după ani buni de profesare în străinătate cu un   stagiu de cercetare în SUA, în neororadiologie, a lucrat în ultimii ani la Universitatea din Graz (Austria), clinica Universitatii de radiologie,: ” mă bucur că am revenit. Îi mulțumesc domnului manager pentru oportunitatea aceasta. Ma bucur că s-au achiziționat aparatele de înaltă performanță. sunt o realizare a domnului manager Lazany si a echipei sale și a consiliul Județean, desigur. Cred că am ajuns la o normalitate în specialitatea nastră, o normalitate care eu am asteptatt-o de 20 de ani,. Avem o echipă tanara in radiologie si sperăm sa facem pasii necesari în direcția bună.” au fost cuvintele medicului radiolog, care avea competențe în radiologie imagistică cel puțin cu 10 ani înainte ca primul CT să fie instalat în Bistrița. Acum Spitalul Județean are și CT și RMN propriu, echipamente inaugurate luna trecută. alături de dr Carmen Salvan va interpreta analizele CT și RMN doctorul Udrescu Titus, medic specialist radiolog, 5 ani de rezidentiat, 10 ani experienta și el reîntors la Bistrița și spune că Spitalul are echipare completă ”cu ce isi doreste orice specialist”.

Lista prezentărilor a continuat cu un medic ORL, Camelia Gherman , medic primar orl, venită tocmai din  Ramnicu Valcea, cu rezidență la Cluj-Napoca . A urmat un neurolog, dr. Carmen Branza, neurolog, din Iasi , cu rezidentiat la Cluj, și Târgu Mures: ”Imi place orasul ,oamenii si am decis sa ma stabilesc aici” a explicat doctorița.

Doctorul Andrei Vârciu,  din Alba e un tânăr gastroenterolog venit de 1an  la Bistrita, primit cu bratele deschise, după cum mărturisește , are competențe în endoscopia diagnostica si interventionala, ecografia generală  si  visează să aplice în viitor o tehnica endoscopica de ultimă generație, practicată doar in 5 centre medicale din tara.

Ana Maria Stanila, e medic specialist în cardiologie, e la Bistrița din 1 august 2018, facultatea si rezidentiatul le-a făcut la Cluj . Au urmat doi medici soț și soție: el internist, originar din Beclean, Man Bogdan Cosmin, angajat din 1 februarie, ea, doctorița Ioana Man, specializată în dermatologie venerologie, nascuta in Dej, și din  1 februarie va lucra în  ambulatorul Spitalului Județean.

Dr.Florin Cioanca, ortoped(foto) e absolvent de rezidențiat  din 19 noiembrie, 2017 la Targu- Mureș (foto)

Dr Oleg Burlac  e specializat în medicina de urgenta: e din Republica Moldova, absolvent de rezidențiat în Cluj: ” nu sunt rus, sunt moldovean.  in Spitalul din Bistrița jumatate sunt din Alba, jumatate-s moldoveni, mai puțini sunt localnici, deci am reusit sa cucerim” glumește atunci când e prezentat.  Nu-i pare rau, desi ”in urgenta e 80% mai greu. acolo unde e frontul, prima batalie (foto jos stânga)

În total Spitalul Județean din Bistrița are 163 de medici, în jur de 50 fiind angajați doar în ultimii doi-trei ani.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu