Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un parlamentar bistrițean militează pentru înăsprirea pedepselor pentru pedofili. A și depus un proiect de lege inspirat de cazul Pomohaci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Impresionat de clasarea dosarului fostului preot Cristian Pomohaci, acuzat de întreținere de relații sexuale cu minori., deputatul PMP Ionuț Simionca a anunțat că va iniția modificarea Codului Penal pentru ca infracțiunile sexuale împotriva minorilor să nu mai poată fi clasate dar și pentru înăsprirea pedepselor pentru pedofilie.

Simionca vrea ca prescripția să nu mai înlăture răspunderea în cazurile de agresiuni seuale asupra copiilor-așa cum s-ar fi întâmplat cu dosarul Pomohaci pe modelul aplicat pentru genocid sau fapte care duc la moartea persoanei, a precizat deputatul. într-un comunicat de presă.

Pe lângă eliminaea prescripției pentru pedofilie, parlamentarul bistrițean va cere și dublarea pedepselor pentru agresiunile sexuale cărora le cad victime copiii. Simionca și-a anunțat intenția sa de a modifica Codul Penal într- o declarație politică susținută astăzi în plenul Camerei Deputaților: ”Din păcate, vreme de 60 de ani, statul român a eșuat în a proteja victimele și în a descuraja, prin intermediul pedepselor, comiterea infracțiunilor din acest spectru. Fie că vorbim de vechiul Cod Penal al Partidului Comunist Român adoptat în 1968, de cel adoptat în 2009 când ministru al justiției era Cătălin Predoiu, de modificările la Codul Penal din 2016 promovate de ministrul justiției Raluca Prună sau de Codul Penal din 2018 Dragnea-Iordache, toate au prevăzut pedepse prea blânde pentru agresori”, a explicat deputatul PMP.

Infracțiunile la care se referă Ionuț Simionca atunci când propune dublarea pedepselor ar fi  violul , atunci când victima este un minor, agresiunea sexuală – cu victima minor, actul sexual și, coruperea sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale, incestul și folosirea prostituției infantil: ”. Menționez că dublarea pedepselor ar reduce extrem de mult posibilitatea de executare cu suspendare a pedepsei cu închisoarea pentru acest tip de infracțiuni” este părerea lui Simionca

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu