Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lupta cu criminalitatea organizată dusă pe banii procurorilor DIICOT. Unii au plătit facturile sediilor să nu rămână fără utilități

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Situație dramatică generată de bugetul insuficient al DIICOT. Instituția care se ocupă de lupta cu criminalitatea organizată anunță într-un comunicat de presă că fondurile prevăzute pentru 2019 îi ajung sa funcționeze doar 6 luni.

DIICOT atrage atenția că fondurile prevăzute în proiectul de buget nu doar că nu permit desfășurarea normală a activității, însă pun chiar ”în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs.

Situația este cu atât mai dezastruoasă cu cât vine pe fondul acumulării unor datorii din cauza bugetelor care nu au acoperit nici până acum nevoile.Neadoptarea la timp  a bugetului și lipsa rezervelor bugetare a dus instituția în situația de a nu mai putea plăti facturile la utilități pentru cele 42 de sedii ale structurilor regionale și birourilor teritoriale: Așa s-a ajuns la situația jenantă în care procurorii au adus bani de acasă ca să poată plăti utilitățile și să cumpere materialele strict necesare : ”Pentru a nu fi debransate de la utilitati, la unele dintre sedii, datoriile au fost achitate de catre personalul angajat, din fonduri proprii, iar in unele cazuri, tot din fonduri proprii s-au achizitionat materiale necesare desfasurarii activitatii”, precizează DIICOT în comunicatul de presă dat publicității astăzi.

Banii nu ajung pentru plata salariilor polițiștilor judiiari, iar DIICOT atrage atenția că are nevoie imperioasă de acesti polițiști care lucrează pe trafic de droguri și pe alte cazuri de fenomene infracționale grave: ”Precizam ca, incadrarea in structura D.I.I.C.O.T. a acestor politisti este necesara si utila din perspectiva asigurarii deplinei functionari operationale a institutiei si pentru o aparare sociala eficienta impotriva unor fenomene infractionale grave si chiar flagelare sub anumite aspecte (spre exemplu, traficul si consumul ilicit de droguri, traficul de substante psihoactive si traficul de precursori) “, precizează același comunicat.

DIICOT are structură teritorială și în Bistrița-Năsăud cu doi procurori și personal aferent. De anul trecut din septembrie  structura județeană este condusă de procurorul Vasile Ciprian Sârb, care a câștigat concursul pentru post pentru un mandat de trei ani

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Asta-i filmul de la guvern. Baietii se gandesc sa inchida usa si sa transforme institutia intr-o sandrama la cheremul coruptilor. Bine ai ajuns Romanie !

Lasă un comentariu