Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce a pățit un parlamentar bistrițean pe când făcea amendamente la buget. Crede că totul e premeditat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a ajuns la concluzia că guvernarea PSD-ALDE face tot ce-i stă în putință să blocheze tentativele opoziției de a face amendamente sau a le supune dezbaterilor.

După ce puterea a întârziat nepermis proiectul bugetului, Simionca a realizat și că întinde tot soiul de capcane ca sa-și treacă pe repede înainte cifrele bugetare, fără bătăi de cap: un dintre acestea ar fi inclusiv blocarae site-ului MADR, ceea ce ar face aproape imposibilă cuegerea de date despre PNDL principalul program de finanțare a comunităților locale mici: ”În timp ce încercam, sub presiunea timpului, să formulez amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, am constatat că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu poate fi accesat.

Cele mai multe solicitări legate de buget, pe care le-am strâns de la primarii județului Bistrița-Năsăud și de la cetățenii acestui județ, se referă la investiții publice finanțate prin programe gestionate de MDRAP. Căderea site-ului acestei instituții devine astfel o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală.” scrie Simionca într-un comunicat de presă.

Liderul PMP spune că e o bătaie de joc la adresa românilor și modul în care urgentează adoptarea bugetului, după ce au apărut cu proiectul cu mare întârziere ”Consider că, prin programul sfidător de dezbatere şi adoptare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 şi prin piedicile create împotriva includerii la finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, actuala Putere PSD-ALDE-UDMR continuă bătaia de joc la adresa Parlamentului și a românilor plătitori de taxe și impozite”. mai spune Simionca

Prin urmare. ”bugetul pe 2019 este un buget nerealist, bazat pe încasări supradimensionate și pe cheltuieli îndreptate spre consum, nu spre investiții și dezvoltare. În același timp, maniera în care obstrucționează dezbaterile pe Legea Bugetului de stat pe 2019 arată că actuala putere PSD-ALDE, cu ale sale tendințe dictatoriale, pune în pericol democrația și viitorul României.” conchide liderul PMP Bistrița-Năsăud.

Luni dimineața site-ul Ministerul Dezvoltării a redevenit funcțional.

Share.

About Author

Lasă un comentariu