Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău, mesaj pentru Dragnea după respingerea de PSD-ALDE a bugetării majorării alocațiilor:”nu vă bateți joc de copii, cu vitamine”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dupa ce deputații din comisiile reunite de buget au respins propunerea liberalilor făcută de deputatul bistrițean Robert Sighiartau, de a aloca resurse bugetare pentru finanțarea majorării alocațiilor pentru copii, acesta a scris decepționat pe facebook :” ne duc pe toți de nas, încă din 2016 cu “programul” lor de guvernare. 4,4 milioane de copii din UE au alocație de 0,5 euro/zi. Toți sunt din România, fiindcă acestui guvern nu-i pasă” a comentat acesta.

Alocația nu este indexată de 3 ani cu rata inflației

Sighiartău, care este si secretar general la PNL le-a spus jurnaliștilor prezenți la Parlament că ” reprezentanții PSD-ALDE si UDMR din comisia de buget-finante au respins propunerea PNL care prevedea majorarea cuantumului alocațiilor de la suma de 84 de lei la 150 de lei. Este o bătaie de joc la adresa copiilor. La adresa viitorului României. Reprezentanții PSD-Alde nu au făcut de doi ani absolut nimic ca sa majoreze cuantumul alocațiilor  care sunt la o sumă derizorie de 84 de lei.  84 lei care nu au fost indexați cu rata inflației, 84 de lei care reprezintă mult mai puțin decât în 2015(nota red . când a fost dublată alocația de la 42 la 84 de lei tot la inițiativa liberalilor) când nu aveam deloc inflație.”

Secretarul general al PNL a decrat și că partdidul său nu va renunța la majorarea alocațiilor: “PNL se va bate in continuare pentru majorarea alocatiilor pentru copiii Romaniei. Fac  un apel de bun simț la Liviu Dragnea si la coalitia PSD-ALDE sa nu-si bata joc de copii: să nu amăgească copiii cu vitamine si sa voteze in plen acest amendament al Partidului National Liberal”.

Impactul bugetar al majorarii: 2,2 milioane de lei

Intrebat care este impactul bugetar al majorarii Robert Sighiartau a răspuns că este vorba de  2,2 milioane de lei, adică 0,2 % din PIB: “Acești bani ar fi putut fi luați din multe locuri” a răspuns Sighiartau întrebat de impactul bugetar al propunerii sale: “Lăsând la o parte pensiile speciale care sunt lipsite de bun simț, avem un buget majorat excesiv pentru partidele politice si în special pentru PSD, avem o gramadă de bani care se duc pe bunuri de consum.. de altfel dacă va uitati pe constructia de buget veti vedea că foarte multi bani merg pentru lucruri de care nu avea nevoie România” e răspuns secretarul general al PNL:      VIDEO

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Asa frate Robytza, sa dea acolo alocatii, pentru fiecare ” pu.roi nou ” peste cifra 5 , cate o mie de euroi lunar , iar peste 10, sa se adauge la pensia lui ma-sa cate 5 mii de euroi la fiecare “pachet de 5 “… ca la senatori … asa cum esti si dumneata stimate ” domn ” ! Ce zici… merge (???) ca si “gura lor trebuie sa mananca ceva ” …

Lasă un comentariu