Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un alt bistrițean a murit de pneumonie. Numărul îmbolnăvirilor respiratorii rămâne ridicat

0

În jur de 3000 de noi îmbolnăviri respiratorii au înregistrat statisticile de sănătate din Bistrița-Năsăud în săptămâna 4-10 februarie. O femeie trecută de 72 de ani din localitatea Archiud a murit din cauza complicațiilor date de pneumonie.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu starea bolnavei a fost atât de gravă în momentul în care a ajuns să fie spitalizată încât medicii s-au declarat neputincioși să o mai ajute: a murit la câteva ore de la internare.

De altfel aproape un sfert dintre cei diagnosticați cu pneumonie în cursul săptămânii care s-a încheiat (244 de cazuri) au avut nevoie de spitalizare (53) pentru a ține boala respiratorie sub control.

În a 3-a săptămână de la declanșarea epidemiei de gripă în România, în județul fenomenul îmbolnăvirilor rămâne unul mai degrabă izolat, cu 11 cazuri înregistrate oficial în statistici,

Numărul îmbolnăvirilor respiratorii din categoria viroze și alte patologii asociate rămâne ridicat cu 2419 cazuri și 47 spitalizări.

Share.

About Author

Lasă un comentariu