Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean de opoziție a reușit să-și impună o propunere de modificare a bugetului Educației

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, scrie într-o postare pe facebook că la dezbaterea din comisie a bugetului Ministerului Educației Naționale a reușit să obțină voturile favorabile pentru  un proiect de mentorat dedicat  tinerilor profesori.

Nu știe însă dacă va reuși să treacă de comisiile reunite de buget, cea care face legea în materie de buget și care nu vrea să admită alte modificari față de calculele negociate în coaliția de la putere: ”Am insistat și am depus un amendament la Bugetul de stat pentru 2019 pentru un program de mentorat la nivel național, aprobat prin vot in Comisia de învățământ! Nu am speranțe că va trece și de Comisia de buget!
Acolo sunt deja negocieri făcute, calcule care nu se mai schimbă! ” a scris Cristina Iurișniți luni seara după ședința comisiei de învățământ dedicată bugetului.

Deputatul USR spune și cum a ajuns la aceasta modificare votată de colegii deputați din comisie, inclusiv de cei ai coaliției la putere:” Profesorii tineri trebuie însă să se simtă sprijiniți și să învețe de la cei cu experiență. Avem 4500 de necalificați in sistem! Abandonul școlar nu se poate reduce peste noapte fără politici publice asumate și simultane! Dacă zeci de ani am făcut cârpeli, este nevoie pentru generațiile viitoare de un proiect coerent și transpartinic pentru educație! ” a explicat Cristina Iurișniți.

Bugetul pe 2019 este trecut pe repede înainte prin comisiile reunite ale Parlamentului, intenția anunțată de coaliția PSD-ALDE fiind de a-l trece până la sfârșitul acestei săptămâni, dată fiind întârzierea fără precedent în care se află. Din acestă cauză amendamentele opoziției devin tentative aproape imposibile.

Share.

About Author

Lasă un comentariu