Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți : ”Au respins pe bandă rulantă toate amendamentele USR la Buget. Jocurile sunt făcute doar pentru Coaliție.”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR, Cristina Iurișniți a comentat pe facebook punerea în scenă de la adoptarea bugetului făcută de Coaliția PSD-ALDE. După ce s-au prefăcut că le acceptă amendamente la buget făcute de opoziție, Coaliția de guvernare le-a respins apoi, unul câte unul în comisia de buget: ” După admiterea amendamentelor la Legea Bugetului de stat pe 2019 în Comisia de Învățământ, a urmat respingerea pe bandă rulantă a oricărui amendament USR în Comisia de Buget Finanțe! Jocurile sunt făcute pentru Coaliție, restul sunt figuranți” a constatat deputatul USR.

Cât despre educație, profesoara- deputat a constatat sec: ”Educația a rămas încă Cenușăreasa de serviciu cu un procent de 3, 02 din PIB! In Comisia de învățământ, doamna Andronescu, spunea precum vulpea din poveste că s-a ajuns la 5% ! Un buget populist, care are 0, 05 fonduri externe nerambursabile” a mai scris Cristina Iurișniți. Despre aberațiile bugetului educației versus necesități Cristina Iurișniți a remarcat: ”Bine că s-au gasit bani publici pentru cele 1000 de grădinițe sportive private! Manuale de engleză și de franceză nu avem la clasa a VI-a. Suntem în semestrul al doilea!” . Revoltătoare pentru deputatul USR de Bistrița-Năsăud este și subvenția uriașă de la bugetul de stat pentru partide, bani cărora ar fi trebuit să li se găsească o cu totul altă destinație:
6% din PIB pentru Educație nu avem, în schimb s-au găsit rapid 100 de milioane de euro pentru subvenția partidelor în România!”

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu