Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul Diana Morar: Primăria Bistrița are nevoie de o nouă organigramă. Sunt prea mulți șefi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii bistrițeni reclamă faptul că organigrama Primăriei Bistrița a devenit mult prea stufoasă, iar funcțiile de șefi ar fi ajuns excesiv de multe raportat la numărul de angajați.

Avocatul Diana Morar, consilier local PNL a spus într-o conferință de presă că s-a ajuns în situația în care există câte un șef bine plătit la 10 angajați. ”La nivelul Primăriei Bistrița, consider că se impune o nouă organigramă! Vedem cu toții că bugetul nu este suficient pentru investiții sau pentru implementarea proiectelor europene, pentru cofinanțarea acestor proiecte și de aceea este obligatoriu și de bun-simț ca organigrama să fie regândită! Am luat câteva date de pe site-ul instituției și am observat că avem 10 directori în subordinea primarului Ovidiu Crețu și 16 șefi-serviciu, adică la fiecare 10 angajati, avem un director sau un șef-serviciu. Acest lucru nu înseamnă eficiență în administrație! ” a explicat consilierul local.

Mult personal în Primărie nu înseamnă însă eficienta in slujba cetățeanului, iar mulți șefi înseamnă pe lângă salarii prea mari în comparație cu funcționarii și angajații de rând, înseamnă bani mulți pentru clientela de partid, spune Diana Morar: ”NU are rost să vorbim despre digitalizare și implementarea unor sisteme electronice care să vină în sprijinul cetățenilor, pentru că la Bistrița birocrația e în floare și în special pentru a da de lucru clientelei PSD, deoarece știm cu toții prin ce concursuri se ocupă anumite funcții în primărie. Salariul pe funcțiile de conducere NU e de neglijat și sunt funcționari care merită din plin acești bani, dar unele funcții pot fi comasate, din respect pentru cetățean și pentru banul public!

Diana Morar a făcut  și inventarul angajaților dar si a salariilor sefilor si directorilor: ”Avem 253 de angajați în cadrul aparatului de specialitate al primarului și un număr record de : 10 directori si 16 sefi-serviciu. Salariile brute, conform ultimei hotărâri de Consiliu Local sunt : 10.133 lei pt șef serviciu, un director adjunct câștigă 11.083 lei , iar un director executiv câștigă 12.983 lei.  Am înțeles din presă că Sindicatul din Primărie va ataca în contencios-administrativ această hotărâre și există această nemulțumire vis-a-vis de numărul mare de șefi. Situația șefilor de serviciu care se calcă pe bătături e alarmantă la Direcția de Servicii Publice, unde avem doi directori și  nouă șefi de serviciu pe diferite servicii care pot fi comasate de urgență: pe marketing, pe mobilier stradal, pe deratizare , pe administrare circulaţie. Iar cei 200 de muncitori au salarii minime și merg acasă cu 2.000 – 2.500 de lei net, în funcție de calificare.” a mai spus consilierul liberal carea propus: ” Pentru eficientizarea acestor direcții e nevoie de o altă organigramă, mai flexibilă cu mai puțini directori și șefi de servicii. E un gest de respect pentru cetățenii care plătesc impozite și cu siguranță banii economisiți ar putea fi folosiți pentru investiții!

Share.

About Author

Lasă un comentariu