Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentul European a dat publicității primele sondaje cu distribuția mandatelor de europarlamentari pe țări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Site-ul Parlamentului European a publicat astăzi o primă proiecție a  distribuirii mandatelor de europarlamentari, făcută în funcție de sondajele din luna februarie a fiecărei țări membre.

Potrivit Kantar Media, institutul de sondare care a agregat principalele sondaje naționale indică pentru România 26,5 % pentru PSD, ceea ce ar reprezenta cam 10 mandate ți o tendință generală de scădere. Ar urma PNL-ul cu 23% , ceea ce înseamnă 8 mandate și surpriza de pe locul 3 partidul lui Ponta Pro România, cu 9,6 % ceea ce ar însemna 3 mandate. USR este creditat de Kantar Media, în baza a trei sondaje naționale, cu 9,2% tot trei mandate și ALDE (3 mandate) și 9%.

Sondajul nu a procesat  Alianța electorală USR-PLUS și Partidul lui Dacian Cioloș, creditat cu 6,8% s-ar alege separat cu două mandate. Tot 2 mandate , dar cu 5,8 % sunt creditate PMP-ul și cu 5,2% UDMR-ul. Kantar are și categoria ”alte partide” pentru care indică  un scor de 5,1%. O altă tendință subliniată de Kantar Media este cea de descreștere în cazul PSD-ului și de creștere a PNL-ului.

La primele alegeri fără Marea Britanie, cetățenii europeni sunt așteptați la vot în perioada 23-26 mai. În România alegerile vor fi organizate în 26 mai.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu