Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

RAR-ul a ieșit în trafic la vânătoare de mașini defecte. S-a lăsat cu amenzi, permise și certificate ridicate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Registrul Auto Român a ieșit la sfârșitul săptămânii trecute, în trafic, pe șosele din Bistrița-Năsăud, alături de polițiștii de la Circulație la o nouă etapă de vânătoare de mașini cu defecțiuni.

Verificările celor trași pe dreapta au inclus sistemul de frânare, iluminatul auto dar și  montarea de lumini suplimentare și a accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. Mecanismul de direcție a mașinii, sistemul de rulare și evident valabilitatea ITP-ului, s-au numărat printre aspectele controlate de inspectorii RAR, în tandem cu polițiștii.

În urma controlului 190 de șoferi s-au ales cu amenzi contravenționale, în valoare de 40000 de lei, 22au rămas fără permis iar trei au rămas fără certificate de înmatriculare. Cele mai multe amenzi au fost aplicate, potrivit purtătorului de cuvânt IJP, Diana Pintea pentru defecțiuni la sistemul de iluminare al mașinilor, însă au fost destule sancțiuni și pentru noxele emise de autoturisme.

În plasa polițiștilor și a celor de la RAR au căzut și 29 de rechini ai șoselelor, cum sunt supranumiți cei care fac transport ilegal de călători. Diana Pintea explică numărul relativ mare al celor surprinși în acaestă ipotază: ” au fost două zile de controale, au fost angrenate multe echipaje, inclusiv de la poliția arurală și acesta a fost rezultatul.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu