Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău: Guvernul a fost obligat să dea OUG-ul prin care se măresc alocațiile de la 1 martie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce Ordonanța de Urgență de majorare a alocațiilor pentru copii de la 1martie de la 84 la 150 de lei  a trecut astăzi de Guvern, deputatul PNL de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău a reamintit cum a fost obligată coaliția la putere să miște o sumă care s-a încăpățânat să nu se indexeze cu rata inflației și nici să urmeze salariul minim: ”După ce Guvernul a aprobat astăzi ordonanța de mărire a alocațiilor lupta noastră pentru creșterea alocațiilor de stat pentru copii are, de astăzi, rezultate concrete. Guvernul PSD-ALDE a fost obligat să dea Ordonanța de Urgență prin care se măresc alocațiile copiilor de la 1 martie 2019” precizează liberalul într-un comunicat de presă.

Rebort Sighiartău a ținut să puncteze momentele care au precedat reușita, de la proiectul de lege respins în Senat de Putere, până la amendamentul la legea bugetului, trântit în comisia de specialitate, dar votat de plen. Deputatul bistrițean a simțit nevoia să precizeze că  victoria s-a datorat sprijinului masiv primit de la oamenii simpli  :” A fost o bătălie grea. După ce au votat împotriva copiilor, Liviu Dragnea și cei de la PSD-ALDE au făcut tot posibilul să blocheze, să deturneze și să confiște, în ultimă instanță, inițiativa noastră. Nu au reușit. Amendamentul  pe care l-am propus la proiectul de buget pe 2019, susținut de colegii din PNL și votat în Parlament, nu le-a mai lăsat loc de întors. A fost decisiv sprijinul masiv pe care sute de mii de cetățeni l-au dat initiațivei de mărire a alocațiilor pentru copii. Am primit copleșitor de multe mesaje de susținere de la oameni simpli și buni, cărora le mulțumesc încă o dată, din tot sufletul.  Este victoria lor. E o mare bucurie că eu personal, alături de PNL, le-am fost purtători de cuvânt”.

Robert Sighiartău, care este și secretar general la PNL promite că nu va renunța odată cu această victorie, ci va cere indexarea alocației cu rata inflației și că propunerea sa formulată la modul acesta va ajunge în curând în dezbatere la  Camera Deputaților, care este pe acest proiect cameră decizională.

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care stipulează majorarea alocațiilor pentru copii la 150 de lei pe lună și a copiilor până la 2 ani la 200 de lei lunar. Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că mingea ete în curtea președintelui care trebuie să pronulge legea bugetului pentru ca alocațiile să intre în vigoare de la 1 martie.

Share.

About Author

Lasă un comentariu