Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Scoaterea României din noroi” expresie redundantă la femeile cu funcții în PSD. Înainte de Viorica Dăncilă a folosit-o Doina Pană

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Înainte cu o săptămână de discursul premierului Viorica Dancilă, care se lăuda luni că Guvernele PSD au scos România ”din noroaie” datorită programelor PNDL 1 și 2, fostul ministru al apelor, deputatul Doina Pană folosea aceeași expresie.

Într-o conferință de presă la PSD, Doina Pană se lăuda cu bugetul înainte de adoptare, despre care spunea că e în așa fel gândit încât să scoată România din noroi: ” Și bugetul României a fost gândit pe această filozofie, încât să se reducă decalajele dintre zonele mai puţin dezvoltate din România şi cele mai dezvoltate. ”..E un buget care să scoată din noroi ultimele localităţi din România, să aducă dezvoltare a spus Doina Pană în 8 februarie.

În 18 februarie cuvântarea Vioricăi Dăncilă despre succesul programului PNDL folosea aceeași expresie, însă trecută la plural. Scoaterea din noroi a satului românesc a Doinei Pană a devenit la Viorica Dăncilă ”scoaterea din noroaie” a țării:Succesul programului PNDL 1 (…) ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic” a spus luni Viorica Dăncilă la o întâlnire cu primarii din Asociația primarilor de comune din România.

Expresie din punctajele de partid ale PSD

Consultanții politici spun că expresia e o găselniță a unui consilier de comunicare al PSD, livrat în așa numitul punctaj transmis de la partid: ” Nu e nicio contaminare, că doar nu vă gândiți că primul ministru Viorica Dăncilă o fi citit prin ziare ce a zis Doina Pană la Bistrița și și-o fi spus: ce tare e, o să spun și eu de acuma asta cu noroaiele. Realitatea e mult mai simplă: e o expresie din punctajele distribuite de comunicatorii partidului. Și probabil tipul care a scris punctajul pentru comunicatori a uitat și i-a servit-o apoi si premierului în alt discurs, ceea ce nu prea se face la case care se respectă. Și cum niciuna nici cealaltă nu sunt  genul  care să se abată de la litera comunicării oficiale, niciuna nu are veleități de spontaneitate, că sunt soldați disciplinati amândouă, a iesit așa. Se întâmplă des să-i vedem pe membrii acelorasi paride cum livrează același discurs. La PSD e multă disciplină și în comunicare și o sa-i auziți cu aceleași texte. Dar sa stiti ca expresia asta cu „noroaiele”nu e întâmplătoare. Are forta și prinde bine la un tip de electorat, mai rudimentar așa.” a explicat pentru Bistrița Express un consultant politic care a ținut să-și păstreze anonimatul.

Expresia folosită de Viorica Dăncilă a stârnit foarte mult controverse pe rețelele de socializare dar și replici acide: ” ați scos România din noroaie, dar ați lăsat copiii în noroi” i-a replicat fostul europarlamentar Sebastian Lăzăroiu. Rețelele de socializare s-au amuzat cu tot soiul de colaje pe tema replicii premierului, care o surprindeau în tot felul de ipostaze legate de noroi (fotoDeclic.ro )

Mai multe analize i-au opus perspectivei idilice a premierului realitatea dură a  satului românesc în care 35% din infrastructura e formată din drumuri pietruite, care evident se umplu de noroaie la fiecare  ploaie, dar și situația asistenței medicale, cu o rată de de 8 ori ,mai mică decât la orase a raportului medic -pacient și una dintre cele mai mici din UE: de 1 medic la 2700 de locuitori.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu