Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Daniel Suciu ar putea fi recompensat cu funcția de ministru al dezvoltării. PSD-istii l-au vrut cu unanimitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Deputatul Daniel Suciu, susținut puternic de Liviu Dragnea a fost votat în unanimitate de PSD-iștii din CEX drept nominalizatul lor pentru funcția de ministru al Dezvoltării. Propunerea se va duce la președintele Klaus Iohannis care va decide dacă îl numește sau nu în funcție. Pentru cealaltă propunere de ministru, cel al Transporturilor, conducerea PSD l-a votat pe un fost titular de mandat, Răzvan Cuc, care și-a dat demisia din funcție.

Daniel Suciu, 39 de ani este la al doilea mandat de deputat. Este absolvent al Facultății de Politologie din Sibiu, a lucrat în presă după absolvirea studiilor superioare, la Mesagerul de Bistrița-Năsăud, dar și corespondent pentru o scurtă perioadă la Evenimentul Zilei iar din 2007 a devenit consilier parlamentar al deputatului de atunci, Radu Moldovan. Timp de 4 ani între 2008-2012, perioadă când  a fost consilier parlamentar tot la Radu Moldovan, Daniel Suciu  a fost și consilier județean PSD. Din 2012 Suciu a ajuns deputat PSD în colegiul 2 Beclean. În 2016 a candidat la alegerile locale în orasul Sângeorz Băi, însă a pierdut în fața actualului primar, liberalul Traian Ogâgău. PSD l-a pus din nou pe listă la parlamentare, iar cariera sa politica  în PSD a cunoscut o nouă cotitură  odată cu desemnarea sa drept lider de grup al PSD, anul trecut, cu susținerea lui Liviu Dragnea. Nu are însă experiență în funcții administrative.

Stirea inițială: Suciu ar putea fi noua nominalizare a PSD pentru Ministerul Dezvoltării, după ce Olguța Vasilescu a fost respinsă de mai multe ori de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit mai multor surse din PSD, indicate de Realitatea Tv și Hotnews, deputatul bistrițean ar fi practic fără concurență pentru nominalizare, iar propunerea ar urma să fie făcută de Viorica Dăncilă, președinte executiv la PSD. Decizia urmează să fie luată de un CEX al partidului, convocat marți pentru ora 17,00.

Suciu, care este și lider de grup la deputații PSD dar mai nou și secretar adjunct la partid, sub conducerea lui Codrin Ștefănescu este considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea. Dacă potrivit Adevarului nominalizarea lui Daniel Suciu s-ar decide totuși la paritate cu Felix Stroe, presedintele PSD Constanța, la Transporturi lucrurile par mult mai complicate, printre nominalizări figurând fostul ministru Răzvan Cuc, contestat de organizația sa sau de Dragoș Benea.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu