Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cu afecțiunile respiratorii nu e de glumit: un bărbat a dus pe picioare o pneumonie până s-a prăpădit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medicii avertizează că nu e de glumit cu unele afecțiunile de sezon: pot evolua către pneumonie și pot da complicații care se pot dovedi fatale. Recomandarea pentru formele agravate este prezentarea la medic. Un bărbat de 58 de ani, cu complicații date de pneumonie a ajuns la Spitalul din Năsăud mult prea târziu și a murit la urgență.

Potrivit medicului Anca Andrițoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud nu este singurul caz de deces cauzat de pneumonie de săptămâna aceasta. O femeie de 75 de ani a murit tot din cauza pneumoniei în săptămâna 10-17 februarie, însă în acest caz pneumonia a fost doar vârful icebergului, pentru că pacienta avea și alte boli cronice.

În total 37 de pacienți cu pneumonie au fost spitalizați în această săptămână din cei 298 diagnosticați cu această boală. Dintre aceștia 7 au fost bebeluși sub 1 an.

Un alt  bebeluș a fost diagnosticat cu gripă, din totalul de 6 bolnavi din județ, consemnați săptămâna aceasta de statisticile DSP.  Numărul cazurilor de gripă în județ a scăzut în această săptămână, a treia de la declanșarea epidemiei de gripă: numărul îmbolnavirilor respiratorii rămâne relativ ridicat cu 2446 de pacienți în statistici și probabil  mult mai mulți neinregistrati, pentru ca nu au ajuns la un medic.

Share.

About Author

Lasă un comentariu