Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar scrisoare deschisă către primarul Crețu: ”terminați cu kitschurile și cu atmosfera de bâlci”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Într-o postare pe pagina de facebook consilierul local Diana Morar îi cere primarului să renunțe la toboganele gonflabile, bâlciul și kitschurile din Parcul municipal și să ia în calcul câteva planuri de reconfigurare a zonei, necesare și permise  la 5 ani de la încheierea proiectului, dar și o integrare inteligentă a proiectelor pe care municipalitatea urmează să le deruleze.

În calitate de consilier local, am discutat cu mai mulți locuitori ai municipiului și absolut toți susțin că avem un parc minunat, ca o grădină englezească. Vedem cu toții că se impune extinderea urgentă a parcului municipal înspre zona Codrișor, proiect pe care l-ați ignorat, domnule primar și ați sperat într-o centură ocolitoare fantastică ce nu s-a mai realizat. Din păcate nici amenajarea Pădurii Codrișor nu s-a mai realizat și e tot la stadiul de promisiune. Noi, consilierii locali ai PNL vrem să fim constructivi și considerăm că odată cu amenajarea zonei de promenadă de pe malul râului, a pistelor de bicicletă o să avem un oraș de poveste! E păcat că nu ascultați vocea oamenilor care v-au acordat încredere și de cele mai multe ori ați forțat nota, v-ați încăpățânat și ați luat decizii proaste” scrie Diana Morar.

Avocata îi amintește primarului ce s-a întâmplat cu câteva dintre investițiile municipalității făcute la limita legalității sau a oportunității: ”E cazul terenului de sport din Subcetate care s-a construit la ordinul d-voastră și acum e desființat, deoarece s-a construit ilegal. E la fel cu merele de plastic, cu struții și cu alte investiții inoportune, cum ar fi pârtia de schi ce funcționează 5-6 zile pe sezon. Domnule primar, la un moment dat veți da socoteală în fața bistrițenilor pentru toate aceste decizii.”

Proiecte pentru parcul care a ajuns ”oază de hărmălaie”

”Deocamdată, viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism, care să traseze direcții de dezvoltare arhitecturală acestui oraș medieval. Până la implementarea unor proiecte adevărate, avem situația Parcului Municipal, o oază de relaxare transformată-n hărmălaie! Spun asta deoarece în ultimii ani, parcarea Sălii Polivalente a devenit un teren pentru speculanții cu activități de bâlci!” scrie consilierul liberal care avansează și câteva propuneri pentru reconfigurarea Parcului Municipal:” Au trecut 5 ani de la inaugurarea investiției și din acest moment Parcul Municipal poate fi reconfigurat și astfel nu mai dăm vina pe proiectant. De aceea, vă propun trei soluții: aleile principale care sunt foarte înguste ar trebui lărgite, prin mutarea pistei de biciclete care traversează parcul. realizarea unui un spațiu mai retras pentru mămicile cu cărucioare, prin reconfigurarea labirintului din gard-viu, care nu a fost udat și s-a uscat.
amenajarea unui spațiu pentru iubitorii de animale, unde câinii pot fi lăsați liberi, cu acces la cișmea și băncuțe pentru stăpânii de animale. Terenul viran din zona Turnului Dogarilor ar fi ideal, chiar dacă acolo ați promis un skate-park ce iată, nu s-a mai realizat, spre fericirea vecinilor din apropiere.” mai scrie Diana Morar  care explică și că sunt investiții minime, solicitate de o mare parte din bistrițeni.

Ea face și un apel la colegii consilieri: Colegi consilieri, vă rog să analizați solicitările mele și să facem puțină ordine în Parcul Municipal! Să terminăm cu “kitschurile” și să devenim civilizați! Iar acest lucru trebuie să înceapă din sala de Consiliu Local, cu noi toți, în primul rând. Sumele pe care le încasăm la bugetul local sunt derizorii, 1leu/mp/zi dar ceea ce facem cu acea zonă ne costă pe toți. Unii ar putea spune că părinții și copiii se bucură, dar zona nu e potrivită pentru activități distractive ce se regăsesc în târgurile din mediul rural.De aceea, solicit ca Primăria Bistrița să renunțe la închirierea parcării de la Polivalentă și să interzică aceste activități zgomotoase și inutile. Acei comercianți se pot duce în parcările din centrele comerciale sau la târguri, dacă vor să facă bani din astfel de activități. E timpul să terminăm cu kitschurile și să ascultăm vocea celor care ne-au ales să facem administrație, să luăm decizii pentru cetățeni, nicidecum pentru interese financiare ale unor speculanți în cârdășie cu unii funcționari din primărie!” scrie Diana Morar.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu