Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Judecătorii Curții de Apel i-au dublat pedeapsa lui Gabriel Rus, tânărul care a accidentat mortal un taximetrist

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătorii Curții de Apel l-au condamnat miercuri, 20 februarie la 5 ani și 2 luni de închisoare pe Gabriel Rus, tânărul din Târlișua care, beat la volan, după o nuntă a provocat un accident în urma căruia a murit un taximetrist de 22 de ani din Mogoșeni , în octombrie 2017.

Sentința de condamnare la închisoare, stabilită  miercuri de judecătorii instanței de apel, într-un caz care a sensibilizat puternic opinia publică, este practic dublă ca ani față de sentința primei instanțe, Judecătoria Beclean, de 2 ani și 7 luni.

Practic Curtea de Apel a desființat sentința Judecătoriei Beclean și l-a condamnat pe Gabriel Rus pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism sub influența alcoolului și a stabilit 5 ani și două luni în regim de detenție. Instanța a dispus și luarea în calcul a reținerii, arestului preventiv și a arestului la domiciliu, adică toată perioada din 01.11 2017 și până în prezent, au dispus judecătorii. Aceasta pentru că, de la momentul accidentului, Gabriel Rus  nu a mai fost în libertate, însă a petrecut acest timp la domiciliul părinților săi, proprietarii unui service auto din Târlișua. Instanțele i-au mai permis în schimb să participe la examene la Universitatea Tehnică Bistrița, unde era student, ultima eliberare din arestul de domiciliu fiind obținută  în sesiunea de iarnă, la mijlocul lunii ianuarie chiar de la judecatorii de la Curtea de Apel.

Accidentul care i-a pus capăt vieții tânărului de 22 de ani din Mogoșeni, Claudiu Zegrean și a rănit alți trei pasageri  din taxiul condus de acesta, s-a produs la ora 4 dimineața: Tuaregul condus de Gabriel Rus a pătruns pe contrasens într-o curbă și a izbit taximetrul condus regulamentar (foto). Rus se urcase băut la volan după ce a băut la o nuntă în Beclean, de la care a postat inclusiv fotografii. la testarea cu alcooltestul, Rus avea o alcoolemie de  0,69 mg/l alcool pur în aer expirat, în timp ce  buletinul de analiză toxicologică indica o alcoolemie de 1,25 g ‰.

Sursă foto: Stiride Beclean

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu