Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: ” să respingi bugetul acum e doar un joc politic inutil”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți nu crede că decizia președintelui Iohannis de a contesta legea bugetului a fost cea mai bună soluție în situația dată. Deputatul USR,, care a fost  un critic vehement al modului în care a fost construit si dezbătut bugetul de stat pe 2019, spune că dimpotrivă coaliția majoritară ar trebui să-și asume consecințele rostogolirii acestui ” buget făcut, nu pe repede înainte, ci pe fulger-înainte” , dar că acum este deja prea târziu pentru a mai face ceva la modul concret, a explicat Cristina Iurișniți vineri seara la o emisiune la AsTV.

Cristina Iurișniți spune că și în situația în care CCR va admite plângrea bugetul se va întoarce oricum în Parlament și că oricum, dată fiind majoritatea pe care o deține coaliția PSD-ALDE este improbabil să se mai poată schimba ceva, însă întârzierea va deveni muniție electorală pentru putere.

Inițial, înainte de anunțul președintelui cu atacarea legii bugetului la CCR, deputatul  USR  a fost întrebat de un jurnalist ce l-ar sfătui pe Iohannnis în privința bugetului. Cristina Iurișniți a răspuns că a ataca în acest moment bugetul ar însemna ” doar un exercițiu politic inutil”: “Pe Klaus Iohannis, în privinţa legii bugetului, nu l-aş sfătui să o respingă, pentru că avem nevoie de un buget, dar, în schimb, coaliţia de la putere efectiv a împins lucrurile mai mult decât era o limită a unei bune guvernări, pentru că a venit cu o întârziere de patru luni, a venit pe repede-înainte, au fost doar două zile de dezbateri, în două zile trebuia să depunem amendamente, deci totul a fost nu pe repede-înainte, pe fulger-înainte. (Preşedintele de ce să îl respingă  E doar un joc politic inutil şi atunci nu avem ce face, acesta este jocul actual, schimbarea va veni doar în 2020“, a spus Cristina Iurişniţi.

Despre buget deputatul USR consideră că este unul “demagogic”, care ne va aruunca în deficit: ”În ceea ce priveşte bugetul, este un buget demagogic. USR crede că acest buget nu este predictibil, este un buget care nu are cum să acopere toate cheltuielile, vom intra în deficit. Din perspectiva deputatului de Bistriţa-Năsăud Cristina Iurişniţi, eu pot să spun că am depus amendamente legate de infrastructură, este foarte importantă în educaţie infrastructura şcolară. (…) Bineînţeles că sumele, cheltuielile pe care le-am prevăzut au fost legate de sursă de finanţare din PNDL, pentru că PNDL este, până la urmă, puşculiţa PSD, un instrument politic de manipulare şi de obedienţă politică”, a mai spus Cristina Iurișniți

Share.

About Author

Lasă un comentariu