Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jandarmii, schimbare de atitudine față de manifestanți și la Bistrița: i-au legitimat pe toți cei opriți în fața Prefecturii (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jandarmeria Bistrița și-a schimbat atitudinea față de manifestanții din Piața Petru Rareș: nici n-a apucat o mână de oameni să se adune duminică seara, la 18,30  în piață  că jandarmii, de două ori mai mulți decât civilii au intervenit să-i legitimeze.

La protestele celor prezenți, care au explicat că nu făceau altceva decât să se întâlnească și că nu aveau nici pancarte și nu tulburau liniștea, comandantul de dispozitiv le-a spus sec că nu au voie și că protestul nu este autorizat: ”Asta e intimidare” a protestat Ionuț Gabriel  Pop, unul dintre cei mai vechi protestatari din piață : ” nu ați cerut autorizatie, așa cum ați făcut-o altădată ” i-a replicat comandantul de la jandarmerie, care nu a vrut să-și spună numele. ” De unde ați tras dumneavoastră concluzia că este un protest? interveniți împotriva unor oameni care se plimbau pe un spațiu liber” i-au replicat alții. Jandarmii le-au notat datele de pe cărțile de identitate  celor din piața și în fața vociferărilor acestora, că e o atitudine de intimidare, dar și a telefoanelor cu care aceștia transmiteau live pe facebook, jandarmii s-au retras într-un colț al Palatului Administrativ.

Oamenii le-au trimis ceai cald

Protestatarii nu s-au lăsat intimidați și au cumpărat pahare cu ceai cald pe care le-au oferit jandarmilor. Acești l-au acceptat, mai ales că cele trimise cu mesajul de pace au fost câteva protestatare.

Proteste în toată țara. La Cluj marș cu mii de oameni

Mii de oameni au ieșit în stradă duminică noaptea în principalele orașe din România pentru a protesta împotriva îngenuncherii justiției și a magistraților prin ultimele ordonanțe date  Guvernului Dăncilă.  La București, dar și la Cluj , Timișoara oamenii protestează împotriva derapajelor fără precedent în care au aruncat sistemul judiciar din România coaliție PSD-ALDE.

La Cluj mii de protestatari au pornit într-un marș prin oraș. Oamenii au strigat ” analfabeta” la adresa premierului Viorica Dăncilă și ” Abrogați și apoi plecați” cu referire la ultimele ordonanțe de urgență care a stârnit un val de revoltă în întreg sistemul judiciar. Unele voci, printre care profesori ai Facultății de Drept din Cluj au explicat că situația pe care o creează ordonanța e atât de gravă încât întoarce țara din 1952: ” niciodată din 1952 justiția nu a mai fost instrument de represiune” (facebook Sabin Gherman)

Protestele vin după ce sute de magistrați au ieși vineri în fața instanțelor, iar de mâine mai multe instanțe și parchete din țară își vor suspenda activitatea în semn de protest față de ingerința fără precedent a puterii executive asupra celei judecătorești.

Video: facebook Mihai Bălan

 

 

Share.

Lasă un comentariu