Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gripa a ucis o femeie în Bistrița-Năsăud, iar pneumonia alte două persoane.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O femeie de 77 de ani din Ciceu Giurgești este prima victimă a gripei din județul Bistrița-Năsăud. Era pacientă la Terapie intensivă în Spitalul Județean de Urgență și era diagnosticată inclusiv cu  afecțiuni cardiace severe. Prima victimă a gripei din județ nu era  vaccinată antigripal, iar diagnosticul de gripă i-a fost pus în urma unor teste de laborator în spitalul județean.

Femeia a murit însă în 18 februarie, adică în urmă cu 8 zile dar în mod bizar s-a aflat abia marț , 26 februarie la publicarea statisticii săptămânale a Direcției de Sănătate publică Bistrița-Năsăud. Pur și simplu statistica de săptămâna trecută publicată marți, 19 februarie era făcută deja la momentul publicării pe site-ul DSP, iar autoritățile sanitare n-au suflat o vorbă atunci despe cazul letal de gripă.

Două cazuri letale de pneumonie

Statistica DSP indica si faptul ca in ultima saptamana s-au inregistrat 21 de cazuri de gripă în județ. Directorul Anca Andrițoiu susține că de data aceasta niciunul nu este foarte grav  La capitolul pneumonie in statistici figureaza alte două decese saptamana aceasta în județ, după cele două de săptămâna trecuta: o femeie de  64 de ani din Tiha Bârgăului și o alta de 82 de ani din comuna Șanț. Una dintre victime a murit tot la terapie intnsivă și tot în 18 februarie, iar statisticile nu au menționat-o săptămâna trecută. Ambele femei care au murit în urma pneumoniei aveau diabet și alte afecțiuni conexe, a precizat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu