Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Străzile de case din Bistrița rămân fără electricitate o jumătate de zi din cauza toaletarii copacilor. Problema e că locuitorii nu stiu când li se întâmplă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Locuitorii Bistriței rămân fără electricitate preț  o jumătate de zi în această perioadă, de sfârșit de februarie, început de martie, după ce  Direcția de Servicii Publice a municipalității s-a apucat să facă toaletarea de primăvară a copacilor de pe străzi.

Partea proastă e că nimeni nu-i înștiințează în prealabil  pe proprietarii de pe străzile vizate de lucrări și sute  de locatari dar și firmele rămân în frig și fără electricitate între orele 8,00 și 15,30. Singura modalitatea de a afla că urmează să rămâi fără electricitate ar fi ca zi de zi să citesti site-ul Electrica sau rubrica gazduită în ediția print sau online a cotidianului Răsunetul, idee complet nefezabilă.

Directorul de la Electrica, Alexandru Roman a  explicat pentru Bistrița Express că nu există, tehnic, alt mijloc ca furnizorul de electricitate să informeze clienții că urmează să fie debranșati decât prin afisare pe site-ul propriu sau într-o publicație locală. ” noi am dori să publicăm programul debransarilor in toată presa, dar nu avem buget alocat pentru asta. Noi ne străduim să reducem disconfortul abonaților și să reluăm furnizarea pe măsură ce muncitorii Primăriei termină lucrarea, adică înainte de 15,30 sau 16,00.”

Municipalitatea nu se sinchisește să informeze locuitorii.

 Deși Primăria Bistrița este cea are a solicitat debranșarea de la rețeaua de joasă tensiune, pe perioada mai multor săptămâni conform unui program stabilit pe străzi, municipalitatea nu s-a sinchisit să anunțe locuitorii că urmează să fie afectați de lucrările lor. Programul toaletărilor nu este afișat nici măcar pe site-ul Primăriei Bistrița, de anunțuri punctuale pe străzi, nici nu poate fi vorba. Așa că locuitorii află cauza întreruperilor doar după ce se trezesc în frig și fără electricitate si înroșesc telefoanele dispeceratului de la Electrica.

Astăzi au rămas fără electricitate locuitorii de pe străzile Dimitrie Cantemir, Oituzului, Gavril Tripon, Vasile Pârvan, Alex Mureșan, Horea, Valea Ghinzii, Cloșca, Crișan, Cuza Vodă, Romană, Mopal, Vasile Tripon, dar și sediul Jandarmeriei, zona căminului Teraplast, compania Redivivus .

Mâine, 27 februarie e vizată strada Alba Iulia, adică zona Palatului de Justiție, Ion Rațiu, St O Iosif, Simion Bărnuțiu, Șieului și Spitalul Județean.

UPDATE: Tribunalul Bistrița-Năsăud este marți , 27 februarie pe lista debranșărilor. Conducerea instanței a aflat că mâine rămân fără electricitate  nu de la Primăria Bistrița, așa cum s-ar fi impus, ci de la Bistrița Express. Au verificat și au postat apoi informația pe portalul instituției. Pentru că instituția are un generator nu se știe încă în ce măsură va fi afectată activitatea. Dacă durează mai mult de o oră-două generatorul nu va putea face față și atunci o parte din cauze ar putea fi amânate.

Până la ora redactării acestui material nu am reușit să intrăm în posesia unui punct de vedere de la Primăria Bistrița, referitor la durata acestor lucrări si străzile care vor fi afectate de lucrările de toaletare, în pofida solicitărilor noastre .

Share.

About Author

Lasă un comentariu