Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nu e tocmai liniște nici printre procurorii bistrițeni. Chiar si fara protest oficial tot au gasit cum să-și arate nemulțumirea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cu excepția structurii teritoriale DIICOT Bistrița-Năsăud, nicio altă structură a procurorilor din județ nu s-a alăturat protestelor naționale, care au inclus și suspendarea activității la nivelul mai multor parchete din țară. Aceasta nu înseamnă că procurorii bistrițeni sunt mulțumiți de ordonanța 7 și de ultimele modificări marca Tudorel Toader. Însă pentru a intra într-o formă de protest au nevoie ca jumătate plus unu dintre procurorii unei structuri să semneze pentru convocarea adunărilor generale din structurile de parchet, ceea ce nu s-a întâmplat.

Patru procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița figurează pe lista celor peste 700 care au semnat scrisoarea transmisă marți ministrului Justiției, în care precizează că nu s-au simțit reprezentanți de asociațiile magistraților care-au fost primiți la negocieri după publicarea ordonanței 7 în Monitorul Oficial și că nu sunt de acord nici cu modificările oferite de Guvern la OUG-ul în cauză.

Printre semnatarii scrisorii adresate ministrului figurează și procurorii  Adriana Munteanu, Ioana Cocoveica, Ovidiu Sorin Burje, Adrian Bălineanu, toți de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, potrivit tabelelor cu semnături  Sunt mult mai puțini decât  exact anul trecut când din Bistrita-Năsăud au semnat o altă scrisoare de protest adresată aceluiași ministru Tudorel Toader de trei ori mai mulți magistrați.

Potrivit unor surse de la nivelul Tribunalului BN nu există alte adunari generale ale judecatorilor si procurorilor pentru a cere eventuale forme de protest, cu excepția Judecatoriei Beclean si a celor de la DIICOT BN, pentru ca nu s-au intrunit jumatate plus unu din numarul magistratilor din aceste instante.

Share.

About Author

Lasă un comentariu