Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ceremonie oficială dedicată repatrierii din Afganistan a Șoimilor Carpaților. Îi întâmpină alt ministru al apărării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

atilorCei  400 de militari bistrițeni din contingentul dislocat pentru 6 luni din Afganistan au parte vineri de o ceremonie dedicată  sosirii la sediul Batalionului 812 Infanterie. Șoimii Carpaților ”Protecția Forței ” la care va participa Ministrul Apărării Gheorghe Leș. Un alt ministru decât cel căruia militarii i-au dat onorul la plecare, Mihai Fifor (Foto).

Și ceremonia pare mai deschisă în sensul că spre deosebire de ceremonialul plecării, când familiilor militarilor, dar și presei le-a fost interzis accesul, o situație fără precedent în istoria plecărilor în misiune a Șoimilor, acum accesul apropiaților și reprezentanților mass media e liber. Ceremonia este programată la ora 12,00, însă participanților li se solicită să vină cu trei sferturi de oră mai repede la sediu Unității Militare din Bistrița, strada Grănicerilor nr 2.

Un comunicat referitor la eveniment, postat pe site-ul Ministerului Apărării Naționale precizează și care a fost misiunea din Afganistan a Șoimilor Carpaților: ”Cei peste 400 de militari, care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2018 – februarie 2019, au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate şi Apărare, misiuni specifice de menţinere a păcii, de reconstrucţie post-conflict, asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane şi au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali.”

Share.

About Author

Lasă un comentariu