Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Judecătoria Beclean a funcționat pe limita de avarie. Ce spune președintele judecătoriei despre protest

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătoria din Beclean, singura instanță din Bistrița-Năsăud care a protestat prin amânarea majorității cauzelor cu excepția urgențelor  timp de 4 zile a încheiat oficial astăzi protestul. În funcție de evoluția deciziilor față de ordonanța 7, cea care a aruncat în aer sistemul judiciar, judecătorii de la Beclean  ar putea relua însă protestele de săptămâna viitoare. A confirmat informația pentru Bistrița Express președintele Judecătoriei Beclean, judecătorul Gelu Radu Blaga.

Judecătorul a explicat telefonic reporterului  Bistrița Express că marea nemulțumire a sa și a colegilor săi este modul în care a fost adoptată ordonanța 7, prin transmiterea către CSM a acesteia pentru cponsultare cu doaro oră înainte de adoptare: ” nu a fost o procedură corectă” a subliniat președintele Judecătoriei Beclean. Judecătorul Gelu Radu Blaga a mai spus și că în funcție de evenimente” dacă se va impune va convoca din nou adunarea generală a judecătorilor Judecătoriei Beclean”, singura care poate decide continuarea protestelor și în ce modalitate.

Decizia care a suspendat activitatea în majoritatea cauzelor judecate la Beclean a  fost luată lunea trecută și aplicată efectiv de marți, 26 februarie: ” eu am făcut ședința și am apucat să iau toate cauzele, pentru că am intrat în sală luni, înainte de adunarea generală. Însă colegii mei au luat doar urgențele și cazurile cu oameni care au venit de la distanțe mai mari” a mai spus judecătorul Blaga.

Majoritatea cauzelor aflate pe rolul instanței din Beclean au fost amânate, șa cum se poate vedea și de pe portalul instanței.

Aprope 80 de instanțe și parchete din întreaga țară, între care Tribunalul Cluj, Tribunalul București  au protestat în ultimele zile împotriva modificarilor  considerate toxice aduse sistemului judiciar de ordonanța 7. Judecători și procurorii au adoptat mijloace diferite de protest: de la suspendarea cateva ore zilnic a activității, până la judecarea doar a urgențelor, dar și ieșiri ale judecătorilor și procurorilor în fața instanțelor. Din județul Bistrița-Năsăud au protestat doar judecătorii de la Beclean și procurorii DIICOT, structura teritorială Bistrița.

Foto: sala de judecată Judecătoria Beclean (sursa foto: Curtea de Apel Cluj)

Share.

About Author

Lasă un comentariu