Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inspectoratul Școlar BN acuzat de dublă măsură de un deputat USR căruia i s-a refuzat participarea la o intâlnire cu profesorii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

” Să nu politizăm acțiunea” i s-a răspuns deputatului USR Cristina Iurișniți, membră a comisiei de învățământ a Camerei Deputaților  atunci când a cerut șefilor Inspectoratului Școlar Bistriâa-Năsăud să participe la o întâlnire a ministrului Ecaterina Andronescu cu profesorii de la Colegiul Liviu Rebreanu.

Deputatul Cristina Iurișniți, ea însăși profesoară, dar la Colegiul Andrei Mureșanu spune că a acceptat într-o oarecare măsură explicația cu politizarea a celor de la ISJ, mai ales că este și inițiatoarea unui proiect legislativ de depolitizare a școlilor, până în momentul în care a  aflat că la aceeași întâlnire a participat printre alții președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, care le-a și vorbit profesorilor: In privința întâlnirii de la Bistrița, doamna inspector general Camelia Tabără a spus că la inspectorat este o ședință cu directorii iar la Rebreanu este un Consiliu profesoral, deci din nou o reuniune internă și că nefiind o întâlnire politizată, nu e cazul să fiu prezentă” relează  Cristina Iurișniți pe facebook.

Despre modul în care i s-a răspuns unui reprezentant al Parlamentului, membru al unei comisii de specialitate  și ce a urmat după, deputatul bistrițean a comentat: ”Ipocrizie și dublu discurs în cunoscutul stil toxic al monstruoasei Coaliții! Mi s-a spus că prezența mea ar politiza actiunile… Despre ce vorbim?? Și mai ales despre cine vorbim??

 

Cristina Iurișniți se întreabă și ce legătură avea șeful de la Consiliul Județean cu Colegiul Național Liviu Rebreanu, în condițiile în care doar primăria are atribuții în gestionarea școlilor din municipiu: ”În acest context, întreb: atunci ce căuta Radu Moldovan acolo? Și până la urmă cine se va preocupa realmente de finanțarea necesară reabilitării clădirii centrale a liceului care duce renumele Bistriței în țară și în lume prin generații de elevi bine pregătiți. Am utilizat toate instrumentele activității parlamentare , am trimis interpelări, scrisoare deschisă și întrebare punctuală acum proaspătului ministru Suciu. In opinia mea, dacă se dorea o rezolvare și o discuție reală pe acest subiect erau invitați si reprezentanții Forumului German sau ai primăriei. Nu știam că Radu Moldovan are în atribuții administrarea școlilor din municipiu.De acest lucru se ocupă primarii.” a mai scris Cristina Iurișniți.

Și USR Bistrița-Năsăud a postat pe pagina oficială de facebook un comentariu referitor la întreaga întâmplare însoțită de un afiș cu o imagine de la respectiva întâlnire pe fundal roșu : ” Cum intelege INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN Bistrița-Năsăud evitarea politizării unei întâlniri. Deputatului USR Bistrita-Nasaud Cristina IURIȘNIȚI, membră în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, i-a fost refuzată participarea la o întâlnire a Consiliului Profesoral din cadrul Colegiului Național Liviu Rebreanu cu doamna ministru Ecaterina Andronescu, pe motiv că întâlnirea nu trebuie politizată. Cu toate acestea, Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan care reprezintă PSD, a fost prezent și a luat cuvântul în cadrul acestei întâlniri. Încă o dovadă clară a faptului că sistemul educațional se confruntă cu o puternică politizare.USR a depus deja în Parlament o inițiativă legislativă ce vizează depolitizarea sistemului de învățământ preuniversitar și susține în continuare depolitizarea sistemului de educație! ” au comentat cei de la USR .

Foto: pagina de facebook USR Bistrița-Năsăud

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu